Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Mικρό αεροπλάνο πετάς πολύ ψηλά!!!! (Εύκολο και γρήγορο)


Τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, γνωρίσαμε και μιλήσαμε με Πιλότο, ανεβήκαμε σε Ντακότα,  καθήσαμε στα καθίσματα, περιεργαστήκαμε το πιλοτήριο, δεθήκαμε με τις ζώνες και απογειωθήκαμε με τη φαντασία μας. Είδαμε επίδειξη Canadair, αερόστατα, στολές και εξοπλισμό, βόμβες και πυροβόλα, και γενικά γεμίσαμε τόσο πολύ με εμπειρίες και εικόνες που θα μας μείνουν χαραγμένα.
Επιστρέφοντας στο σχολείο την επόμενη ημέρα, η απαίτηση ήταν μία: να φτιάξουμε αεροπλάνα. Αφού λοιπόν είπε ο καθένας που θέλει να πάει με το αεροπλάνο του, τα φτιάξαμε και γίναμε πιλότοι...

Σχεδιάζουμε το αεροπλάνο και το πτερύγιο. Τα παιδιά το κόβουν και το βάφουν. Χαράσσουμε μια σχισμή και περνάμε το πτερύγιο και έτοιμα τα αεροπλάνα. Εμείς φτιάξαμε Ντακότες και Πυροσβεστικά (αυτά που είδαμε στην επίσκεψή μας στο Αεροδρόμιο)... Στη συνέχεια, όπως όλοι φαντάζομαι, πήραμε τα αεροπλανάκια μας και ταξιδέψαμε στο Βόρειο Πόλο, τραγουδώντας το
Μικρό Αεροπλάνο
Μικρό Αεροπλάνο
πετά πολύ ψηλά
γερή η μηχανή του
και ατσάλινα φτερά
Πετά πάνω σε πόλεις 
σε κάμπους και βουνά
στα σύννεφα ανεβαίνει 
και μας βλέπει τόσους δα
τελειώνει το ταξίδι
και θα προσγειωθεί
για δες πως χαμηλώνει
και ακουμπά πανω στη γή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.