Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ιδέες για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2 Απριλίου

Μπορείτε να διαβάσετε και να δραματοποιήσετε το Ινδικό παραμύθι...

Τα βιβλία είναι μάτια μαγικά
Τα χρόνια τα παλιά, στην αρχαία Ινδία, ζούσε ένα αγόρι που το έλεγαν Καπίλ. Του άρεσε να διαβάζει κι ήταν και πολύ περίεργο. ΄Ενα σωρό ερωτήματα περνούσαν από το μυαλό του. Γιατί ο ήλιος είναι στρογγυλός και γιατί το φεγγάρι αλλάζει σχήμα; Γιατί τα δέντρα ψηλώνουν τόσο; Γιατί τ’ αστέρια δεν πέφτουν από τον ουρανό;
Ο Καπίλ έψαχνε να βρει τις απαντήσεις στα βιβλία από φύλλα φοινικιάς που τα είχαν γράψει άνθρωποι σοφοί. Διάβαζε λοιπόν κάθε βιβλίο που έπεφτε στα χέρια του.
Μια μέρα, την ώρα που διάβαζε ένα βιβλίο, η μητέρα του τού έδωσε ένα δέμα και του είπε: «΄Ασε το βιβλίο και πήγαινε φαγητό στον πατέρα σου. Θα είναι πολύ πεινασμένος».
Ο Καπίλ σηκώθηκε με το βιβλίο στα χέρια, πήρε το δέμα και ξεκίνησε. Περπατώντας στο στριφτό και δύσβατο μονοπάτι του δάσους, συνέχιζε να διαβάζει. 


Ξαφνικά, σκόνταψε σε μια πέτρα, παραπάτησε κι έπεσε. Το μεγάλο του δάχτυλo μάτωσε. Ο Καπίλ σηκώθηκε κι άρχισε πάλι να διαβάζει - τα μάτια του δεν ξεκολλούσαν από το βιβλίο. Πιο κάτω, σκοντάφτει ξανά και πέφτει με τα μούτρα στο χώμα. Αυτή τη φορά πληγώθηκε πιο πολύ, μα εκείνο που διάβαζε στο βιβλίο με τα φύλλα φοινικιάς τον έκανε να ξεχάσει το χτύπημά του.


Ξάφνου έλαμψε κάτι σαν αστραπή κι ακούστηκε ένα γέλιο μελωδικό. Ο Καπίλ σήκωσε τα μάτια. Μια πανέμορφη γυναίκα μ’ ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι, ντυμένη μ’ ένα σάρι λευκό, του χαμογελούσε. Καθόταν πάνω σ’ έναν πανώριο άσπρο κύκνο κι είχε τέσσερα χέρια. 


Στο ένα κρατούσε έναν κύλινδρο φωτεινό και στ’ άλλα δυο ένα όργανο μουσικής που το έλεγαν βίνα. Το τέταρτο χέρι της το άπλωσε προς το μέρος του Καπίλ και του είπε: «Η δίψα σου για γνώση, παιδί μου, μ’ εντυπωσίασε. Θα σου προσφέρω λοιπόν ένα δώρο. Πες μου τι επιθυμείς περισσότερο;»
Το αγόρι ανοιγόκλεισε τα μάτια με δέος. Αυτή που έβλεπε μπροστά του ήταν η Σαρασβάτι, η θεά της γνώσης! Χωρίς δεύτερη σκέψη, ένωσε τα χέρια του, έσκυψε και μουρμούρισε: «Παρακαλώ, θεά, χάρισέ μου ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια για τα πόδια μου, να μπορώ να διαβάζω περπατώντας!»
«Ας γίνει το θέλημά σου!» έδωσε η θεά την ευλογία της αγγίζοντάς το κεφάλι του Καπίλ.
Κι εξαφανίστηκε μέσα στα σύννεφα.
Ο Καπίλ κοίταξε προς τα κάτω. ΄Αλλο ένα ζευγάρι μάτια βρισκόταν τώρα στα πόδια του. Πέταξε από χαρά! ΄Επειτα βάλθηκε να κατεβαίνει το στριφτό μονοπάτι του δάσους, με τα μάτια στο βιβλίο και τα πόδια του να τον οδηγούν σωστά.
Με την αγάπη που είχε για το διάβασμα ο Καπίλ, όταν μεγάλωσε, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους σοφούς της Ινδίας. ΄Ηταν ξακουστός πέρα ως πέρα στη χώρα για τη μεγάλη του σοφία. Του έδωσαν μάλιστα κι ένα δεύτερο όνομα, «Τσακσουπάντ», που στα σανσκριτικά σημαίνει «εκείνος με τα μάτια στα πόδια».
Η Σαρασβάτι είναι η ινδική μυθολογική θεά της μάθησης, της γνώσης, της μουσικής και του λόγου. Η ιστορία αυτή βασίζεται σ’ έναν αρχαίο ινδικό μύθο για ένα αγόρι, που ανακάλυψε ότι η γνώση έρχεται από τις λέξεις των σοφών, τις γραμμένες σε χειρόγραφα φύλλα φοινικιάς.
Τα βιβλία είναι τα μαγικά μας μάτια. Μας δίνουν γνώση και πληροφορίες και μας οδηγούν μέσ’ από τα δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια της ζωής.
Manorama Jafa (Ινδία)
Απόδοση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΦΑΚΕΛΟΥΣ CD

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν...

 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ: ΠΕΡΙ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Πρόκειται για απλές κατασκευές, 
φτιαγμένες από τα παιδιά που δεν έχουν 
ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και δυσκολία.
Αποτελούν παλιότερες ιδέες που γίναν 
όσο βρίσκεται εν ζωή το ΠΕΡΙ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.
Εννοείται ότι φέτος θα κάνουμε 
διαφορετικά πράγματα 
και θα σας τα παρουσιάσουμε εν καιρώ...
Καλή Σαρακοστή!!!
























Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το Ηρώον του...Νηπιαγωγείου - Πρόσκληση τσολιαδάκι

Φέτος οι γιορτές μας πέσαν μαζεμένες. Εκεί που μιλούσαμε για καπέλα, το γυρίσαμε στο φέσι του τσολιά και την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη. Έτσι έγινε και η μετάβασή μας στην Επανάσταση του 1821. 
Αποφάσισα να μην αγχωθώ, αλλά να το αφήσω στα παιδιά. Ρώτησα λοιπόν τα παιδιά τι πρόσκληση θέλανε να φτιάξουμε για τη γιορτή, στην οποία υποδυόμαστε τους Ήρωες της Επανάστασης. Κι έτσι βγήκα από το άγχος της επιλογής. Τα παιδιά λοιπόν θέλανε να φτιάξουμε ένα τσολιά που θα κρατάει ένα στεφάνι και μια σημαία. Η επιθυμία τους διαταγή. Συνδύασα λοιπόν πατρόν από το Los Ninos και από την Πιτσίνα και έβαλα τη δική μας πινελιά, το στεφάνι. 
Δουλέψαμε σε ομάδες

Άλλοι βάφανε τα πιάτα με την τεχνική της χαρτοταινίας

Άλλοι αντιγράφανε την πρόσκληση
Άλλοι πλέξανε πλεξουδάκια για τα στεφάνια

Η υπερπαραγωγή μας ήταν έτοιμη :)
Έτσι συνδυασαμε τσολιά, σημαία, πρόσκληση και στεφάνι: Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!!!
 

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 3D


Kάθε χρόνο ψάχνουμε καινούρια πράγματα. Σε συγκεκριμένα θέματα δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλές προτάσεις. Αυτό ισχύει και για την Κυρά Σαρακοστή. Όλες οι προτεινόμενες κατασκευές είναι πάνω κάτω παρόμοιες. Έψαχνα λοιπόν κάτι διαφορετικό. Και το βρήκα. Αφού λοιπόν το προσάρμοσα στις απαιτήσεις μας, σας το παρουσιάζω:

Η κυρά Σαρακοστή σε 3D

Eίναι μια πανεύκολη κατασκευή. Μπορείτε να το βάψετε, να κολλήσετε νηστίσιμα φαγητά στην ποδιά της ή απλά να το ζωγραφίσετε. Η τσαχπινιά της;; Στέκεται όρθια!!!

Εύχομαι να σας αρέσει!!!!
Κόψτε στην εξωτερική γραμμή για να στέκεται και έπειτα διπλώστε και κολλήστε στο ριγέ κομμάτι.

     Η κυρά Σαρακοστή στις περισσότερες περιοχές ήταν μια χάρτινη ζωγραφιά. Απεικόνιζε μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια, λόγω προσευχής, σαν καλόγρια, χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με εφτά πόδια που αναπαριστούσαν τις επτά εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι και έτσι ήξεραν πόσες βδομάδες νηστείας απέμεναν μέχρι το Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο, έκοβαν και το τελευταίο πόδι.
     Αυτό το κομμάτι χαρτί το δίπλωναν καλά και το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο. Τοποθετούσαν το σύκο αυτό μαζί με άλλα, και σε όποιον το έβρισκε θεωρούνταν ότι του έφερνε γούρι.
     Σε άλλα μέρη της Ελλάδας η Κυρά Σαρακοστή δεν ήταν φτιαγμένη από χαρτί, αλλά από ζυμάρι. Το ζυμάρι φτιαχνόταν με αλεύρι, αλάτι και νερό. Η διαδικασία ήταν κι εδώ η ίδια όπως και με την χάρτινη. Μια παραλλαγή του εθίμου της Κυράς Σαρακοστής είναι φτιαγμένη από πανί και γεμισμένη με πούπουλα.
    
      Για την Κυρά Σαρακοστή εχουν γραφτεί και οι εξής στίχοι :
Την Κυρά Σαρακοστή
που 'ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.

Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι εναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατι νήστευε καιρό.

Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα επτά.
Κόβαν ένα την βδομάδα
μέχρι να 'ρθει η Πασχαλιά.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τσολιάς - πρόσκληση 2012

 
Επειδή μας τελείωσε το γκοφρέ, φέτος τα τσολιαδάκια τα κάναμε με φίλτρα καφέ...





Μπορεί να γίνει πρόσκληση στο εσωτερικό από το γιλεκάκι. Επίσης μπορεί η πρόσκληση να είναι σκέτο το γιλεκάκι. Εύκολο, γρήγορο και το πιο σημαντικό, φτιαγμένο από τα παιδιά...







Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Στης ακρίβειας τον καιρό (Αποκριάτικο τραγούδι)

Άντρα μου θέλω καπέλο γύρω γύρω με το βέλο
Ένα πολύ χιουμοριστικό παραδοσιακό  αποκριάτικο τραγούδι είναι το "Στης ακρίβειας τον καιρό", από το οποίο προέκυψε και η έμπνευση του καπέλου.
Το τραγούδι έχει πολλές και χιουμοριστικές εικόνες που λατρεύουν τα μικρά μου...


ΣΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (παραδοσιακό σκωπτικό)
Στης ακρίβειας τον καιρό θέλησα να παντρευτώ,
και μου δώσαν μια γυναίκα, που έτρωγε για πέντε-δέκα
Πρώτο βράδυ που την πήρα, έφαγε μια προβατίνα
και το δεύτερο το βράδυ έφαγε ένα γελάδι
και την τρίτη τη βραδιά προβατίνα κι έξι αρνιά
και την άλλη την ημέρα πήραν τα μυαλά τς αέρα.
Άντρα μου, βρε βρε βρε, άντρα μου θέλω φουστάνι 

Άντρα μου θέλω φουστάνι, γύρω-γύρω με γαϊτάνι.
Άντρα μου, θέλω γοβάκια γύρω-γύρω με φιογκάκια.
Άντρα μου, θέλω καπέλο γύρω-γύρω με το βέλο.
Άντρα μου, θέλω μπογιά για να βάψω τα μαλλιά.

Άντρα μου, θέλω βρακί γύρω γύρω με γαζί.
Σαν αρπάζω ένα ξύλο και τη φέρνω γύρω-γύρω
να, γυναίκα μου, φουστάνι γύρω-γύρω με γαϊτάνι!
Να, γυναίκα μου, καπέλο, γύρω-γύρω με βονδέλο!
Να, γυναίκα μου, μπογιά, του γαϊδάρου την ουρά!


ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

Σήμερα το τσικνίσαμε. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το πρώτο τσίκνισμα έγινε μέσα στην τάξη...
Φτιάξαμε τις ψησταριές μας με τα σουβλάκια...
Βάλαμε τη φωτιά στην ψησταριά, φτιάξαμε τα σουβλάκια, και ιδού:
όμως δε μείναμε εδώ... Ψήσαμε σουβλάκια
Χορέψαμε το "Πως το τρίβουν το πιπέρι"

και το Γαϊτανάκι

το οποίο στη συνέχεια ζωγραφίσαμε

Καλή Αποκριά να έχουμε!!!







Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Βραβειάκια στο ΠΕΡΙ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα δύο ακόμη βραβεία από δύο εξαιρετικές συναδέλφους 
την ΑΝΝΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ και το Ιστολόγιό της Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
και τη Μαρία Δραγασιά και το "Ταξίδι στη χώρα των παιδιών"

 


Σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να γράψω 11 πράγματα για τον εαυτό μου που δεν γνωρίζετε, και να δώσω το βραβείο με τη σειρά μου σε 11 άτομα.

1. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στα εξωτικά Λαγυνά (πολλοί το αποκαλούν και μικρό Παρίσι). 
2. Ήμουν το δεύτερο από τα 3 κορίτσια της οικογένειάς μου. Το πρώτο πράγμα που είπε η μητέρα μου βουρκωμένη στον πατέρα μου στο μαιευτήριο ήταν:" Κορίτσι :( " .Ο πατέρας μου απάντησε "Κορίτσι αλλά τι κορίτσι...κορίτσαρος"
3. Η μαμά μου μάλωσε με τον πατέρα μου για να με στείλει να μάθω ακκορντεόν στα 9 μου, και τελικά ο πατέρας μου (που δεν ήθελε) πήγε και μου αγόρασε ένα τόσο μεγάλο που δεν μπορούσα να το σηκώσω. (Αυτό έχω μέχρι και τώρα)
3. Έδινα Ιατρική και τελικά πέρασα Νηπιαγωγός, αλλά με την πρώτη χρονιά που παρακολούθησα, λάτρεψα το επάγγελμα και δεν ξαναέδωσα πανελλήνιες.
4. Στα επαγγελματικά μου ήμουν πολύ τυχερή γιατί πέρασα με την πρώτη στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα στη Χίο, όπου γνώρισα εξαιρετικού ήθους ανθρώπους.
5. Στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις και πέρασα στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης, όπου άρχισα να καταλαβαίνω το λόγο που κάνουμε μια δραστηριότητα στο Νηπιαγωγείο. Εκεί μπορώ να πω ότι άρχισα να εκπαιδεύομαι στο πως μπορούμε να διαμορφώσουμε ΟΛΑ τα θέματα σε δραστηριότητες για τα νήπια, και πως πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε τα παιδιά να μας οδηγούν.
6. Μια εξαιρετική στιγμή της ζωής μου, όταν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου του οποίου ήμουν Αντιπρόεδρος, συνάντησα και συνομίλησα με το Χρόνη Αηδονίδη, έναν εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπο. 
7. Η χειρότερη στιγμή μου, τα τελευταία 5 λεπτά της ζωής του πατέρα μου, όπου καθόμουν και μετρούσα τις αναπνοές του, και ξαφνικά... τίποτε.
8. Από εκεί και μετά είχα πολλές αλλαγές στη ζωή μου, που όμως με βοήθησαν να πάρω φόρα για κάτι καλύτερο.
9. Δοξάζω το Θεό που μου έφερε έτσι τα πράγματα, και με έκανε νηπιαγωγό. Η αίσθηση του να σε φωνάζουν κατά λάθος μαμά και να λένε "Μμμμ...μυρίζει κυρία" όταν μυρίζουν το άρωμά σου, είναι αναντικατάστατη.
10.  Δοξάζω το Facebook που με έκανε μέλος του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ και γνώρισα συναδέλφους έτοιμους να δώσουν, να μοιραστούν, να βοηθήσουν. Άτομα καλοπροέραιτα που πάντα έχουν μια γλυκιά κουβέντα να σου πουν, που συμπαραστέκονται σε όλες τις στιγμές, που σου χαρίζουν ένα χαμόγελο όταν το έχεις ανάγκη.
11. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις ιδέες μου, γι αυτό και έκανα το Ιστολόγιο. Ένιωθα αποξενωμένη μόνη στο Νηπιαγωγείο της μακρυνής Όσσας και ήθελα να επικοινωνήσω τη δουλειά μου. Οι κακοπροέραιτοι άνθρωποι που έρχονται στο σπιτικό μου για να κατακρίνουν την προσπάθειά μου με στεναχωρούν πολύ, γιατί το Ιστολόγιο διανύει τον τρίτο χρόνο και έχω ξοδέψει αμέτρητες ώρες για να δημοσιεύσω πράγματα πρωτότυπα, που θα βοηθήσουν νέες συναδέλφους. Ζητώ συγνώμη αν μίλησα απότομα σε κάποιες κριτικές, αλλά το Ιστολόγιο αυτό είναι σαν παιδί μου. Το ανατρέφω με πολύ αγάπη και πληγώνομαι. Όσοι με γνώρισαν από κοντά μπορούν να μιλήσουν για το ποιόν του χαρακτήρα μου. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο...

 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑΡΑΡΑΡΑΜ ΠΑΠΑΑΑΑΜΜΜΜΜ 
Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Oι συνάδελφοι κάνουν εξαιρετικές δουλειές 
και τα Ιστολόγια είναι πολλά και αξιόλογα. 
Εγώ θα ξεχωρίσω δημοσιεύσεις που μου άρεσαν, για να πρωτοτυπήσω. 
Δημοσιεύσεις που αφήσαν αυτό το κάτι 
(πάντα σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη)!!!

  1. Στη Δέσποινα και την Αρκούδα της  http://funtastic14.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html
  2. Στην Αριάδνη και την κούκλα του Μάρτη  http://edonipiagogeio.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5879.html
  3. Στο Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο και το Αριθμητάρι Καλών Τεχνών http://pythagoreionip.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html
  4. Στην Άννη και τους Αγγέλους της http://megalipoliteiamikrwn.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html
  5. Στην Pitsina και το Ξενοδοχείο Αδέσποτων Ζώων  http://pitsina-crafts.blogspot.gr/2012/02/hibernating-animals-hotel.html
  6. Στη Μαρία και τις ζωγραφιές με κυκλάκια (πουαντιγισμός) http://10oniptrip.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html
  7. Στη Σέβα και τα "Γλυκά της λογάκια" http://sevarosenew.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3
  8. Στην Κική και τις ιδέες της για το φεγγάρι http://haroumenesfatsoules.blogspot.gr/2013/02/blog-post_22.html
  9. Στο 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το  "Ο γύρος του κόσμου με μία μάσκα" που με συγκλόνισε... http://31nipiagogeio.blogspot.gr/2012/02/blog-post_22.html
  10. Στην Τάνια Μάνεση και τη συνέχεια που έδωσε στις δραστηριότητες πάνω στο ποίημα "Η Αργυρώ γελάει" και μου άρεσε πολύ http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html
και τέλος ...
11. στον Παιδικό Πλανήτη στο Facebook, που αποτελεί θησαυρό υλικού για όλους μας https://www.facebook.com/groups/331593196879778/ και σε όλους τους συναδέλφους για το μεράκι και την όρεξή τους.

Οι 11 ξέρετε τι θα κάνετε
Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Και θα κλείσω με κάτι που διάβασα σήμερα: 

~Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ μου μιαν προσταγή.
-Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου...
-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.
-Φτάσε όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ παιδί μου !... Νίκος Καζαντζάκης~
<<<< Εγώ θα σας δώσω ακόμη πιο εύκολη προσταγή.... >>>>
-Φτάσε εκεί όπου έχεις ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ !!!!!!!!!!