Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

O Άγιος Δημήτριος: Εικόνα σε ξύλο στο νηπιαγωγείο

Παράδοση χρόνων η αγιογράφηση του Αγίου Δημητρίου στο Νηπιαγωγείο. Το έχω σαν τάμα, ίσως για τον πατερούλη μου που γιόρταζε τέτοιες μέρες, ίσως για τους Δημήτριους της ζωής μου (γιο και σύζυγο), δεν ξέρω. 
Φέτος η ιδέα μου ήρθε δώρο... μιλούσα με τον αγαπητό μου Παρασκευά και του έλεγα πως σκέφτομαι να κάνω τον Άγιο Δημήτριο. Tην επόμενη ημέρα είχα στο νηπιαγωγείο μου 15 ξύλα σκαλιστά για να φτιάξω τις εικόνες!!!

Η διαδικασία ήθελα να γίνει εξ ολοκλήρου από τα παιδιά, γι αυτό και χρησιμοποιήσαμε νερομπογιές.

Για βάση βάψαμε το ξύλο με ένα μείγμα καφέ τέμπερας και ατλακόλ. Κολλήσαμε πριν στεγνώσει αυτή η στρώση την εικόνα, και έπειτα βάψαμε την εικόνα του Αγίου με νερομπογιά. Αύριο θα την περάσω εγώ με βερνίκι και θα είναι έτοιμες. 

Βοήθειά μας.

5 σχόλια:

  1. Που βρηκατε την εικονα του αγιου δημητριου; Ψαχνω αλλα δεν την βρισκω; Μηπως μπορειτε να την ανεβασετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ όμορφες οι εικόνες σας !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αγιογραφία αυτή δεν υπάρχει στο Ίντερνετ. Θα προσπαθήσω να την σκανάρω και να την ανεβάσω. Χαίρομαι που σας άρεσε η δουλειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.