Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Φεστιβάλ Μαγειρικής και μαθηματικά...

Θα μου πείτε τώρα... τι μαθηματικά μπορεί να κάνει κανείς με ένα διαγωνισμό μαγειρικής;;;;
Ορίστε λοιπόν:
Σήμερα το θέμα μας ήταν φυσικά η ΖΑΡΑΦΑ
Τα παιδιά έφεραν ένα γλυκό αφιερωμένο στη Ζαράφα.
Οι δημιουργίες τους αξίζουν συγχαρητήρια!!!

Οκτώ οι μικροί μας σεφ και 50 οι κριτές. 
Καλέσαμε όλα τα παιδιά του Δημοτικού να έρθουν και να βαθμολογήσουν το αγαπημένο τους πιάτο. 
Μπορούσαν να βάλουν από μία μέχρι τρεις γραμμούλες. Συμφωνήσαμε σε ένα κοινό σύμβολο - μια αυθαίρετη μονάδα μέτρησης - για να μπορέσουμε μετά να επεξεργαστούμε τα αποτελέσματα.
Βαθμολόγησαν λοιπόν όλοι με γραμμές, και μόλις τέλειωσαν, βρεθήκαμε σε ένα μεγάλο πρόβλημα... πως θα μετρούσαμε και θα καταγράφαμε όλες αυτές τις γραμμές;;
 Αποφασίσαμε να μετράμε μέχρι το δέκα που ξέρουμε όλοι, να κυκλώνουμε τις γραμμούλες και για κάθε δεκάδα, να βάζουμε ένα αυτοκόλλητο. 
Έτσι και κάναμε.

Τελειώνοντας με τα αυτοκόλλητα ήρθαμε αντιμέτωποι με άλλη διαφωνία. Πως θα δούμε ποιος κέρδισε;
 Οι μισοί υποστήριζαν πως η δική τους στήλη κέρδισε, επειδή ήταν πιο μεγάλη, ενώ οι άλλοι υποστήριζαν πως το 12 είναι μεγαλύτερο από το 10. Έτσι ρώτησαν εμένα, που τους παρέπεμψα στον υπολογιστή. Καταγράψαμε λοιπόν στο Excel τα δεδομένα μας και μας εμφάνισε ένα ραβδόγραμμα.
Εκεί πια ήταν φανερό πως νικητής ήταν η Τούρτα της Σοφίας με 127 ψήφους. Έτσι όλοι μαζί απολαύσαμε το νικητήριο πιάτο...

Νικητές, θα προσθέσω, είμαστε όλοι για όλα όσα αποκομίσαμε από τη σημερινή δραστηριότητα. 

Kee Sharing!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.