Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πόσο ψηλή είναι η Ζαράφα; μια μαθηματική διαδραστική δραστηριότητα


Πρόκειται για μια διαδικτυακή δραστηριότητα που έγινε στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος "Η βαλίτσα της Ζαράφα".Τέσσερα σχολεία από τρεις χώρες – Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία (Νηπιαγωγείο Όσσας, 5ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος, Καπέδων Κύπρου και Βουλγαρίας) έφτιαξαν μια καμηλοπάρδαλη 4,5 μέτρων. Στόχος της δραστηριότητας ήταν να ανακαλύψουν τα παιδιά αυθαίρετες μονάδες μέτρησης και να μετρήσουν το ύψος της καμηλοπάρδαλης με επικαλύψεις. 
Screenshot_7

 Στη συνέχεια, αφού συνδέθηκαν διαδικτυακά και ζωντανά, έπρεπε να βρουν τρόπο να μετρήσουν τη Ζαράφα με αυθαίρετες μονάδες μέτρησης, με επικαλύψεις.ada273c8_opt (1)
 Τα αποτελέσματα τα κατέγραφαν σε ένα online έγγραφο ταυτόχρονα. b212b7198_opt   
 Η εμπειρία ήταν απερίγραπτη και το μάθημα το πιο διαδραστικό που μπορούσαμε να βιώσουμε. Screenshot_1 
 Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο βιντεάκι που φτιάξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.