Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ο Μόρφης γνωρίζει το νηπιαγωγείο: Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο

Καλή και δημιουργική χρονιά αγαπητοί μου συνάδελφοι.
Έφτασαν λοιπόν και οι πρώτες μέρες του σχολείου κι εμείς καλούμαστε να βρούμε χίλιους τρόπους για να σπάσει ο πάγος, να γνωρίσουν τα παιδιά το χώρο, να χαλαρώσουν και να μας εμπιστευτούν. 
Μια τεχνική που δούλεψε πολύ καλά πέρυσι και που θα ακολουθήσω και φέτος είναι η ύπαρξη της μασκότ - βοηθού της τάξης. Πέρυσι ήταν η Ζαράφα η καμηλοπάρδαλη, φέτος ο Μόρφης ο ελέφαντας.

Η μασκότ στέλνει ένα γράμμα στα παιδιά καλώντας τους στο νηπιαγωγείο. Έτσι τα παιδια την πρώτη ημέρα έρχονται με ανυπομονησία για να γνωρίσουν το μυστηριώδη φίλο.
Παρακάτω είναι το γράμμα του Μόρφη

Ετοίμασα κι ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, όπου τα παιδιά ψάχνουν μέσα σε διάφορες γωνιές τον Μόρφη.
Δίνουμε στα παιδιά το πρώτο στοιχείο και στη συνέχεια κρύβουμε τα υπόλοιπα. Έτσι τα παιδιά ανακαλύπτουν βιωματικά τις γωνιές του νηπιαγωγείου τους.

Θα ακολουθήσει ανάρτηση για τις ημέρες της εβδομάδας με τον Μόρφη, καθώς και εκτυπώσιμο υλικό. 
Μείνετε συντονισμένοι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.