Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΩΡΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ "Αγκαλιάστε τα δέντρα"

Φέτος στο σχολείο μας θα υλοποιήσουμε το eTwinning έργο eTreeHuggers με το οποίο Αγκαλιάζουμε τα δέντρα και γινόμαστε προστάτες τους. 
Σκέφτηκα λοιπόν να οργανώσουμε μια δράση με τους γονείς όπου θα φυτέψουμε βασιλικό. Ο βασιλικός έχει συμβολικό μήνυμα, και φυσικά η όλη δράση προϊδεάζει για το κλίμα που ευελπιστούμε να κυριαρχήσει φέτος στο σχολείο μας. Τα γλαστράκια τα πήρα 20 λεπτά και εκτύπωσα το μήνυμα του Κομφούκιου
"Αν σκέφτεσαι για 1 χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο
Αν σκέφτεσαι για 10 χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο
Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους..."

Παράλληλα, έχω ετοιμάσει σπιτική πλαστελίνη και θα τη δώσω με  ένα αίνιγμα για το δέντρο, στα παιδιά. Θα πρέπει να λύσουν το αίνιγμα του παππού και να φέρουν στο σχολείο την επόμενη ημέρα ένα δέντρο που θα έχουν φτιάξει μόνοι τους από πλαστελίνη. 


Υλικά: 4 κούπες αλεύρι
3 κουπες νερό καυτό
1 κούπα αλάτι
1φακελο ξινο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!!!
Και το γλυκάκι μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.