Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Μαθαίνω το όνομά μου παρέα με τα δέντρα

Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning eTreeHuggers, δουλέψαμε δραστηριότητες με τα ονόματά μας, σε συνδυασμό με δεντράκια.

- Παρουσιολόγιο: Τα παιδιά ζωγράφισαν,έκοψαν και σχημάτισαν το δικό τους μοναδικό δεντράκι με το όνομά τους.
- Αγκαλιάζω τα δέντρα:
Το έργο μας λέγεται eTreeHuggers, που σημαίνει αγκαλιάζω τα δέντρα
Φωτογραφήθηκαν λοιπόν τα παιδιά αγκαλιάζοντας το αγαπημένο τους δέντρο της αυλής. Στη συνέχεια κόλλησαν τη φωτογραφία τους στον κορμό από ρολό χαρτιού υγείας. Στην ολομέλεια έπρεπε  να βρουν το φύλλωμα του δέντρου τους με το όνομά τους για να το συνδέσουν στον κορμό.

 Τα Τρισδιάσταταντράκια μας είναι έτοιμα!!!
- Το αρχικό μου Γράμμα
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το αρχικό τους γράμμα και το κάνουν κορμό του δέντρου τους.


- Το Ονοματόδεντρο
Πρόκειται για ένα ελεύθερο φύλλο εργασίας όπου τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν ένα δέντρο με τόσα κλαδιά όσα και τα γράμματα του ονόματός τους. 


Στη συνέχεια σε κάθε κλαδί κόλλησαν ένα γράμμα τους. Τα αποτελέσματα με εξέπληξαν, ακόμα και από τα προνήπια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.