Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Παγοπέδιλα με παγάκια

Η επεξεργασία του θέματος νερό - πάγος συνεχίζεται. Ήρθε η ώρα να πειραματιστούμε και να δούμε αν τελικά ο πάγος είναι άσπρος, όπως υπέθεσαν στην αρχή του σχεδίου εργασίας τα παιδιά. Αφού παίξαμε με παγωμένους θησαυρούς, ήρθε η ώρα να έρθουμε σε επαφή με μια καινούρια τεχνική και να ζωγραφίσουμε με πάγο. Και τι άλλο θα μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε εκτός από πανέμορφα παγοπέδιλα;; 
Βάλαμε αραιωμένη δακτυλομπογιά σε παγοθήκη και τα αφήσαμε στην κατάψυξη, αφού βάλαμε ένα γλωσσοπίεστρο σε κάθε θήκη για να μπορούμε να τα κρατάμε.

Κόψαμε τα παγοπέδιλα και περάσαμε τα κορδόνια. Στη συνέχεια αρχίσαμε τις δημιουργίες μας.

 Η διαδικασία ήταν ενδιαφέρουσα και είχε αγωνία, καθώς έπρεπε να τελειώσουμε το έργο μας γρήγορα πριν μας λιώσουν τα παγάκια. Ο ενθουσιασμός μεγάλος και το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς... εξαιρετικό!!!
Ότι απέμεινε το αφήσαμε στην κατάψυξη, και μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε μέχρι τέλους!!! 

Τα παγοπέδιλα από παγάκια ήταν έτοιμα!!!

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τεχνική, φαντάζομαι θα το διασκεδάσατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η τεχνική ,πραγματικά .Την έχουμε και στο πρόγραμμα φέτος.Σίγουρα θα την κάνουμε .Ωραίο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστούμε πολύ. Όντως το διασκεδάσαμε αφάνταστα!!! Δοκιμάστε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερό!!!Πραγματικά δίνεις απίθανες ιδέες!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fantastiko kai prototipo! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.