Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

Δέκα κίτρινα παπάκια - Τραγούδι καλημέρας

 
Φέτος υλοποιούμε ένα eTwinning έργο, το οποίο θα έχει ως σενάριο την αληθινή ιστορία με τα 29000 πλαστικά παπάκια. Σε μια θυελλώδη νύχτα του Ιανουαρίου του 1992 στον Ειρηνικό Ωκεανό, 29.000 περίπου κίτρινα πλαστικά παπάκια, έπεσαν από ένα φορτηγό πλοίο και χάθηκαν στη θάλασσα. Για τα τελευταία 29 χρόνια, αυτά τα ανθεκτικά πλαστικά παιχνίδια επιπλέουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, ταξιδεύοντας στις 5 ηπείρους.

Όλες μας λοιπόν οι ρουτίνες θα βασίζονται σε αυτή την ιστορία. Έτσι, έγραψα ένα τραγούδι για τις ημέρες της εβδομάδας, το οποίο θα λέμε στην ολομέλεια καθημερινά. 

https://youtu.be/S6PR-C8FKWM

Αυτή την ιστορία θα τους δώσω και την ημέρα του Αγιασμού, δεμένη σε ένα πλαστικό παπάκι, το οποίο θα πρέπει να έχουν μαζί την πρώτη μέρα του σχολείου.


Επίσης, κάπως έτσι θα στηθεί και το ημερολόγιο.


Λεπτομέρειες προσεχώς...

Καλή μας αρχή από αύριο....1 σχόλιο:

  1. Θα βάλετε και το ημερολόγιο με τον χάρτη; Πολύ καλή δουλειά... Ανυπομονώ...��

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.