Σελίδες

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ψηφιακά μουσεία στην τάξη...

Η διεθνής ημέρα Μουσείων πλησιάζει, και ετοιμάσαμε ένα διαδραστικό παιχνίδι θησαυρού για τα παιδιά μας, με τη συνεργασία της ομάδας συντονισμού και της ακούραστης Γρηγορίας Θεοδωρίδου, στα πλαίσια του eTwinning έργου Μένουμε Σπίτι Μαζί. 

Αρχικά τα παιδιά θα λάβουν ένα εισιτήριο, με έναν κρυμμένο κωδικό. 
Για να μπούνε στο Μουσείο, πρέπει πρώτα να βρούν το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσουν μια ζελατίνα ΚΟΚΚΙΝΗ και να την τοποθετήσουν μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ωστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο, κάπως έτσι. 



Στη συνέχεια μπαίνουν στο Μουσείο, όπου σε μία εικονική περιήγηση, πρέπει να ανακαλύψουν τον πίνακα με την κρυμμένη σβούρα.

Επάνω στη σβούρα, βρίσκεται ένας κρυμμένος κωδικός, ο οποίος θα τους χρειαστεί για το παιχνίδι που ακολουθεί.


Τέλος, έρχεται η σειρά των παιδιών. Ζητάμε από τα παιδιά να μας στείλουν φωτογραφίες από κάτι παλιό που έχουν στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι ή ότι άλλο θέλουν. Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετούν μια ταμπελίτσα με το όνομα και λίγα λόγια για το αντικείμενο. Το φωτογραφίζουν και το στέλνουν.
Οι εκπαιδευτικοί σε διασχολικές ομάδες και σε συννενόηση με τους Συντονιστές των ομάδων τους δημιουργούν ομαδικά Μουσεία με τις φωτογραφίες των παιδιών σε συνεργατικά εργαλεία. 
Πολύ ενδιαφέρον υλικό μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα του έργου μας.
https://twinspace.etwinning.net/112804/pages/page/955229

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.