Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

H Mπουγάδα μας


Η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει στην εξαιρετική συνάδελφο Καλλιόπη Παπουτσάκη. Την είχαμε δημοσιεύσει και παλιότερα, απλά σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι εμείς. 
Αρχικά κόψαμε τα ρούχα με τα παιδιά και γράψαμε πάνω διάφορα γράμματα. Τα παιδιά έψαχναν να βρουν τα γράμματα του ονόματός τους...
Στη συνέχεια, βάλαμε τα ρούχα στο πλυντήριο
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στόχος του παιχνιδιού, να ομαδοποιήσουν τα ρούχα σύμφωνα με το γράμμα που γράφουν επάνω τους. Με τη μουσική λοιπόν αρχίζει ένα παιχνίδι ταχύτητας. Κάθε παιδί βγάζει ένα ρούχο μέσα από το πλυντήριο και το βάζει στην αντίστοιχη ομάδα.

Αφού βγήκαν όλα τα ρούχα από το πλυντήριο, ήρθε η ώρα της μπουγάδας. Ένα παιδί από κάθε ομάδα πρέπει να πάρει τα ρούχα που αντιστοιχούν στο όνομά του και να το κρεμάσει στο σχοινί. Νικητής κάθε φορά όποιος τελειώσει πρώτος και το κάνει σωστά.
Σε δεύτερο χρόνο, θα γίνει το ίδιο και στο χαρτί.
Ευχαριστώ και πάλι τη συνάδελφο για την πολύ όμορφη ιδέα της.

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.