Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πως αισθάνεται η Αργυρώ;


Δείχνουμε στα παιδιά τις εικόνες με τα συναισθήματα της μικρής Αργυρούς
(Τις εικόνες μπορείτε να τις βρείτε εδώ  http://www.findthatzipfile.com/search-42306465-hZIP/winrar-winzip-download-susanlaughsv4.zip.htm)
Πότε χαίρεται η Αργυρώ; Πότε φοβάται;
Τα παιδιά υπαγορεύουν τις απόψεις τους και η νηπιαγωγός τις καταγράφει.
Στη συνέχεια επιλέγουν ένα περιστατικό και το εικονογραφούν.

Φτιάχνουμε μάσκες συναισθημάτων. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τις εκφράσεις σε ημικυκλικά χαρτόνια ή πιάτα και στη συνέχεια τα στερεώνουμε με καλαμάκι.

 Χωρίζουμε τις εικόνες σε ομάδες (ΧΑΡΑ - ΛΥΠΗ - ΦΟΒΟΣ - ΘΥΜΟΣ) και τις τοποθετούμε στο πάτωμα. Αφηγούμαστε μια ιστορία που περιλαμβάνει όσα τα παιδιά εξέφρασαν ως φοβίες ή χαρούμενα επεισόδια. Τα παιδιά πρέπει με την παύση της μουσικής να σταθούν στο ανάλογο συναίσθημα και να "φορέσουν τη μάσκα". 

Στη συνέχεια, κλείνουμε όλες τις φοβίες μας στο μαγικό κουτί για να μην ξαναφοβηθούμε ποτέ.

Φύλλο εργασίας:
Δίνουμε στα παιδιά ένα ανοιχτό φύλλο εργασίας, όπου πρέπει να ζωγραφίσουν τα συναισθήματα της μικρής μας φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.