Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ

Όπως σας έχω ξαναπει, αλλάζω νηπιαγωγεία κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα.  Σήμερα στο νηπιαγωγείο που ήμουν, μιλήσαμε για τα λουλούδια και τα μέρη τους, μια που ασχολούνται με την άνοιξη και τα λουλούδια.
Το εποπτικό υλικό που χρησιμοποίησα σήμερα ήταν το παρακάτω.
Ένα τεμαχισμένο λουλούδι για να παίξουμε, καρτέλες με τα μέρη του φυτού, το "Μεγαλώνει μεγαλώνει το φυτό", και η καρτοκατασκευή μας.
Αρχικά διαβάζουμε το βιβλίο και συζητούμε για τα μέρη του φυτού

Στη συνέχεια τα παιδιά συνθέτουν το λουλούδι  και τοποθετούν τις καρτέλες
Σε δεύτερη φάση, ανακατεύουμε τις καρτέλες και ζητούμε από τα παιδιά να τις βάλουν στη σωστή θέση, σύμφωνα με τον πίνακα αναφοράς.
Τέλος, η κατασκευή μας (ιδέα από το αγαπημένο Pinterest)
Διπλώνουμε κατά μήκος ένα Α4 και ζητούμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα λουλούδι με όλα του τα μέρη. 
Εν συνεχεία κόβουμε τα μέρη του και στο εσωτερικό γράφουμε ποιο είναι το κάθε τμήμα του άνθους. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να τα καταφέρουν τόσο καλά χωρίς δική μου παρέμβαση, αλλά προφανώς το παιχνίδι που παίξαμε με τις καρτέλες, τους βοήθησε. 
Για τα παιδιά που δυσκολεύονταν, έδωσα καρτέλες με τις λέξεις και έπρεπε να τις βάλουν στη σωστή θέση.

Κι ένα φύλλο εργασίας για να μείνει στο φάκελο των παιδιών

Αυτά και για σήμερα
Keep Sharing!!!

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.