Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Το λιοντάρι του Λαγκαδά μέσα από τα μάτια των παιδιών

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού μας eTwinning προγράμματος Lion Hunt @ the Museum, μελετούμε τα γλυπτά λιοντάρια της περιοχής μας.
Αυτό είναι το Λιοντάρι του Λαγκαδά. 

Ερευνήσαμε στο διαδίκτυο και στείλαμε μια επιστολή στο Αρχαιολογικό Μουσειο Θεσσαλονίκης ζητώντας πληροφορίες για την ιστορία του. Αφού λοιπόν επεξεργαστήκαμε τα στοιχεία, εικονογραφήσαμε την ιστορία του λιονταριού.
Βρέθηκε τυχαία το  1978 όταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν μπάζα από ένα χωράφι στον Ευαγγελισμό, ένα χωριό δίπλα στη λίμνη Κορώνεια. 









Ο λέων είναι ένα μαρμάρινο άγαλμα ύψους 2 μέτρων και του λείπουν τα δύο μπροστινά πόδια, ενώ κατά την εκσκαφή του χτυπήθηκε επίσης στο μάγουλο και στο πόδι.







Εικάζεται ότι σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο κι ότι βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε ένα πύργο.

 Μοιάζει πολύ με το Λιοντάρι της Αμφίπολης και της Χαιρώνειας, μόνο που είναι λίγο πιο μικρό.




Σήμερα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.






Από το Αρχαιολογικό Μουσείο πληροφορηθήκαμε ότι ο Λέων θα συμπεριληφθεί στο νέο κατάλογο γλυπτών του Μουσείου, οπότε και περιμενουμε με αγωνία να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του.
Αφού εικονογραφήσαμε την ιστορία της ανακάλυψης του Λιονταριού μας, δημιουργήσαμε και ένα βίντεο όπου τα παιδιά περιγράφουν με δικά τους λόγια την εκσκαφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.