Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Το Νηπιαγωγείο μας στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO


To Νηπιαγωγείο Όσσας 

στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής



Το Νηπιαγωγείο Όσσας είχε την τιμή να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 7 Νηπιαγωγεία από όλη την Κεντρική Μακεδονία, τα οποία συμμετείχαν στον Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας του WRO Hellas που φιλοξένησε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέδρου της Δημοκρατίας. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν Νηπιαγωγεία στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό σε πιλοτική κατηγορία.


Η ομάδα των νηπίων δημιούργησε μια πίστα με τα αξιοθέατα της Όσσας και με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ, παρουσίασε τα μνημεία του τόπου της. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές δημιούργησαν τον πρώτο τους αλγόριθμο.
Σκοπός της δράσης του Νηπιαγωγείου ήταν οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Επιπλέον, η δράση στόχευε στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς δημιούργησε για τα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μία απλή παρουσίαση (με θέμα τα αξιοθέατα του τόπου τους) μπροστά σε μικρό κοινό, καθώς επίσης να έλθουν σε δημιουργική επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.


Η ομάδα του Νηπιαγωγείου Όσσας με προπονητές τις Νηπιαγωγούς Μαρίνα Ζαχαρία και Γρηγορία Θεοδωρίδου, παρουσίασε ένα παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας το οποίο σχεδιάστηκε στα πλαίσια Διπλωματικής Εργασίας Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα νήπια με οδηγό το επιδαπέδιο ρομπότ τους μάγεψαν τους κριτές ξεναγώντας τους στα Μνημεία της Όσσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.