Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Δημιουργίες με θερμοσυρρικνούμενο χαρτί Shrink Paper

Είμαι ενθουσιασμένη για αυτό που πρόκειται να σας δείξω. Φτιάξαμε μενταγιόν για τη γιορτή της μητέρας με shrink paper. Θα μου πείτε... τι είναι πάλι αυτό;;; Είχα δει παλιότερα ένα βίντεο με μπρελόκ, αλλά δεν γνώριζα ότι κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τα πρωτοείδα πριν λίγες μέρες από τη συνάδελφο Βάσια Νικολού που ανήρτησε στον Παιδικό Πλανήτη τις δημιουργίες των παιδιών της. 
Ρίξτε λοιπόν μια ματιά...
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και πολύ οικονομική. Αρχικά προμηθεύεστε το θερμοσυρρικνούμενο χαρτί από καταστήματα με είδη χόμπι. Το κόστος είναι 3,5 ευρώ τα 3 φύλλα. Το κάθε φύλλο συρρικνώνεται στο μισό. Εγώ έβγαλα 12 στο φύλλο. 
1. Τα παιδιά ζωγραφίζουν με ό,τι μαρκαδόρους θέλουν (καλύτερα ανεξίτηλους) από την τραχιά επιφάνεια της διαφάνειας.ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κάνουμε τρύπες με το διακορευτή ΤΩΡΑ!! Μετά δεν γίνεται γιατί είναι πολύ σκληρό το υλικό.


2. Τοποθετούμε τις διαφάνειες σε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 2 μόνο λεπτά. Θα δείτε τις διαφάνειες να φουσκώνουν κι έπειτα να μικραίνουν!!! Τα παιδιά παρακολουθούν από την πόρτα του φούρνου και μαγεύονται!!!

3. Μετά από 2 λεπτά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
4. Στολίζουμε όπως θέλουμε!!!

Εδώ μπορείτε να δείτε τη διαδικασία σε βίντεο 


KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.