Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΕΜ και ΜΗΛΑ στο Νηπιαγωγείο: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Νηπιαγωγείο μας έχει επιλεγεί για τη δράση STEM2 λαμβάνοντας και ρομποτικό εξοπλισμό. Το έργο μας θα αφορά την ΣΤΕΜ Εκπαίδευση και θα σχετίζεται με τα μήλα. Τα μήλα αποτελούν ένα πολύ προσιτό και απλό θέμα για την ηλικία των νηπίων, και οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν είναι αμέτρητες και κυρίως προσαρμοσμένες στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους.
Στο έργο μας λαμβάνουν μέρος 7 σχολεία από 7 διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ισπανία.

Η πρώτη μας δραστηριότητα είναι Μαθηματική και συγκεκριμένα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη Στατιστική. Η πρόκληση ήταν να βρούμε ποιο μήλο μας αρέσει περισσότερο,και με επιστημονικό τρόπο, να καταγράψουμε και να αναλύσουμε τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων.
Διαδικασία:
Τα παιδιά δοκιμάζουν και τα τρία είδη μήλων και επιλέγουν το αγαπημένο τους. 
Σημειώνουν σε ένα φύλλο καταγραφής εάν τους άρεσε το κάθε μήλο, και στη συνέχεια ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους. 



Στη συνέχεια γίνεται η καταγραφή των ψήφων. Τα παιδιά κολλούν το αγαπημένο τους μήλο στο ραβδόγραμμα της τάξης.



Παράλληλα, σε ένα δεύτερο φύλλο - ατομικό ραβδόγραμμα, σημειώνουν τις επιλογές των συμμαθητών τους. 

Στη συνέχεια, αναλύουμε τα αποτελέσματα και αναδεικνύουμε το νικητή.
Με μεγάλη διαφορά, νικητής της τάξης μας είναι....
το ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΗΛΟ!!!!


Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τους νικητές των συνεργαζόμενων χωρών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.