Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Μάσκα στο Νηπιαγωγείο: Θεματική προσέγγιση - Αφόρμηση

 Η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερη, γι αυτό και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα. 

Μάσκα στο σχολείο λοιπόν.... 


Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα αρκετά και έψαχνα να βρω τρόπους για να προσεγγίσουμε το φλέγον θέμα. Σκέφτηκα λοιπόν την περιπέτεια του Αρίστου, της μασκότ μας. 


Έτσι, ετοίμασα μια κατασκευή μέλισσας που περιλαμβάνει το γράμμα και τη μάσκα (αποκριάτικη).



 Ο Αρίστος ο κυφήνας λοιπόν ήρθε στο σχολείο μας επειδή είχε κάποιο πρόβλημα. 

Έμαθε όμως ότι στο σχολείο φορούν μάσκα. Έτσι κι αυτός, έφερε τη δική του...


Γιατί γελάς;;; Τι εννοείς πως δεν πρέπει να φοράμε τέτοια μάσκα;;;

Ο Αρίστος καλεί τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο τις μάσκες τους.

Όλες τις μάσκες τους....




Αφού λοιπόν καταλήξουμε στο ποια μάσκα πρέπει να φοράμε στο σχολείο και γιατί, μαθαίνουμε πώς τη φοράμε. Αρχικά διαβάζουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.





Ώρα για παιχνίδι:
Έχουμε ετοιμάσει με τις συνεργάτιδες του eTwinning έργου BeeTwinners υλικό για τη σωστή χρήση της μάσκας.
Τα παιδιά καλούνται να μάθουν στον Αρίστο πώς φοράμε σωστά τη μάσκα. Τα παιδιά παρακολουθούν τις φωτογραφίες και εντοπίζουν ποιες είναι σωστές και ποιες όχι. O Aρίστος φυσικά δυσκολεύεται να καταλάβει, κι έτσι ζητούμε από τα παιδιά να του βάλουν τη μάσκα σωστά.






Η εξαιρετική συναδέλφισσα Ελένη Χατζηστεφάνου, δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ετοίμασε και ένα παιχνίδι ταχύτητας στο WordWall. 

Καλή σχολική χρονιά!!!

Οι BeeTwinners σας στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.