Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Παίζουμε;;; 11 Παιχνίδια για την Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση... και όχι μόνο

Η Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση δυστυχώς είναι μια καθημερινή πλέον πραγματικότητα. Οι Εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε την επαφή με τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. 


Έχω συγκεντρώσει κάποιες ιδέες που έχουν καταγραφεί σε ομάδες εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο για παιχνίδια στην ΕξΑΕ και μαζί με κάποιες δικές μου προτάσεις, δημιούργησα οπτικοποιημένες καρτέλες για να τις παρουσιάζουμε στα παιδιά. 

Παίζουμε;;;;;

1. Η Μάγισσα Παρδέλω: Φέρε κάτι που έχει χρώμα...

2. Δίνω ένα αίνιγμα για ένα αντικείμενο. Τα παιδιά βρίσκουν τη λύση και το βρίσκουν στο σπίτι.

3. Κλείνω το μικρόφωνο κάποιου και πρέπει να μας πει μια λέξη. Τα παιδιά μαντεύουν ποια λέξη λέει.

4. Συνέχισε τη φράση...
Λέω μια φράση. Σήμερα πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα... μακαρόνια. Το επόμενο παιδί συνεχίζει τη φράση... Σήμερα πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα μακαρόνια και μπανάνες κοκ. Ομοίως, μπορούμε να αλλάζουμε τις φράσεις πχ "Σήμερα άνοιξα το ψυγείο και έφαγα..."

5. Η ανακατωσούρα. Βάζω μουσική και τα παιδιά φέρνουν διάφορα αντικείμενα από διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Στη συνέχεια μαντεύουμε από ποιο δωμάτιο ήταν το αντικείμενο. Ετοιμάζουμε και ψηφιακά το παιχνίδι και ταξινομούμε τα αντικείμενα.

6. Ολυμπιακοί Αγώνες... στο σπίτι μαζί με τους γονείς. Παιδιά και γονείς παίζουν διάφορα "αθλήματα".
7. Η μπουγάδα: Παίρνω δέκα μανταλάκια και προσπαθώ να τα βάλω στο κουκλάκι μου ή στην μπλούζα της μαμάς.
8. Βρες και φέρε...

9. Ο καθρέφτης: Δείχνω μια φατσούλα και την μιμούμαστε

10. Φτιάχνω λεξικό από.... ένα γράμμα. 
Τα παιδιά με παιχνίδι ταχύτητας φέρνουν αντικείμενα από το συγκεκριμένο γράμμα. Στη συνέχεια ζωγραφίζουν αντικείμενα από αυτό το γράμμα στο μπλοκ, ένα γράμμα για κάθε σελίδα και τέλος, προσθέτουμε σε ένα PowerPoint αντίστοιχα cliparts. Έτσι δημιουργούμε τόσο ψηφιακό όσο και έντυπο λεξικό.

11. Μάντεψε ποιος γελάει...
Ζητούμε φωτογραφίες από τα χαμόγελα των  παιδιών και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστές διαφάνειες. Τα παιδιά πρέπει να μαντέψουν ποιος γελάει στη φωτογραφία. Ο εικονιζόμενος γράφει το όνομά του.



Tην παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Καλή μας παιχνιδιάρικη εβδομάδα!!!











2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.