Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Παιδί και Τέχνη εξ αποστάσεως: ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ... Ας τα ανακαλύψουμε μαζί!!!

ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ...
Ας τα ανακαλύψουμε μαζί!!!

"Τα Κάλαντα" του Νικηφόρου Λύτρα, είναι ένας πίνακας που επεξεργαζόμαστε συνήθως κάθε χρόνο τέτοιες γιορτινές μέρες. Φέτος, θα προσεγγίσουμε τον πίνακα με άλλη ματιά, σε συνδυασμό με τον πίνακα του Πολωνού ζωγράφου Tadeusz Makowski.
Αλήθεια, σας θυμίζει κάτι;; Δε μοιάζουν πολύ οι δύο πίνακες;Δύο καλλιτέχνες, δύο διαφορετικές χώρες, αλλά με κοινά θέματα στον πίνακά τους. Παρακολουθούμε τη διαδρομή από τη μία χώρα στην άλλη Ας κυκλώσουμε τα κοινά σημεία που βρήκαμε
και ας βρούμε που ανήκει το καθένα. 
Ενώνουμε με μια γραμμή με το annotate.
Αν μιλούσαν οι χαρακτήρες άραγε, τι θα έλεγαν;Και τέλος ας βρούμε ποια μουσικά όργανα βλέπουμε στους δύο πίνακες


Ολόκληρη η παρουσίαση είναι ανεβασμένη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.