Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Εβδομάδα Δράσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Νηπιαγωγείο

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, μέρος της παγκόσμιας εβδομάδας κινητοποίησης του ΟΗΕ, είναι επικεντρωμένη στην γενικότερη αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους και για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναδεικνύοντας τη σημασία της στην διατήρηση της ζωής και της ευημερίας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται Φορείς καθώς και Ενεργοί Πολίτες, να αναπτύξουν δράσεις ενημέρωσης και διάδρασης ώστε να συνεισφέρουν στην ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους.

 
Καλούμαστε όλοι να γίνουμε ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων, επικοινωνώντας τα μηνύματα της καμπάνιας, φτιάχνοντας τα δικά μας, κάνοντας αναρτήσεις & δημιουργώντας σλόγκαν, υιοθετώντας τους Στόχους στην καθημερινότητα μας ώστε να γίνουν πράξη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη! Το Νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού μας Προγράμματος eTwinning "Little eTwinners Steaming with Sustainable Goals", συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για τους Παγκόσμιους Στοχους βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τους στόχους αυτούς και να τους αποδώσουν κριτικά και εικαστικά με όποιο τρόπο μπορούν. 
  Η δράση μας περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Χάρτη  


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: 

 Τα νήπια μαθαίνουν για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μεσα από το παραμύθι των Ηνωμένων Εθνών “Frieda takes action” και ζωγραφίζουν τους στόχους όπως εκείνα τους φαντάζονται.  
 Στη συνέχεια δημιουργούν ένα χάρτη για επιδαπέδιο ρομπότ και σημαίες με τους αριθμούς από το 1-17.
 

Το κάθε παιδί επιλέγει έναν στόχο και προγραμματίζει το ρομποτακι ώστε να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο. Τέλος πρέπει να τοποθετήσει εκεί τη σημαία και να περιγράψει το στόχο με βάση το σύμβολο που βλέπει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.