Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

STEM & Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

 Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΣΤΕΜ "Little eTwinners Steaming with sustainable goals". Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, είχαμε την πρόκληση να βοηθήσουμε τα ζώα φτιάχνοντας ένα ασφαλές καταφύγιο όπου θα μπορούσαν να προφυλαχθούν από τη βροχή. 

 

 Αρχικά φτιάξαμε σε ομάδες τις κατασκευές και στη συνέχεια πειραματιστήκαμε με υλικά, ώστε να βρούμε ποιο είναι αδιάβροχο.

Αφού καταλήξαμε στο υλικό, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο αυτό να αντέχει το νερό και να μην πέφτει. Έτσι έπρεπε να βάλουμε στηρίγματα. Τα παιδιά και πάλι έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να φτιάξουν υποστηλώματα. Αυτό που έμενε ήταν να υπολογίσουν πόσο πλαστικό χρειάζονταν για να καλύψουν την επιφάνεια.

 

 Να μετρήσουμε, είπαν. Άρχισαν να μετρούν με τα χέρια, αλλά μετά τους ήρθε η ιδέα του χάρακα, από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Τους προμήθευσα με χάρακες και άρχισαν να μετρούν. "Από το 2 μέχρι το 3 και το 0", " Από το 3 μέχρι το 10" μετρούσαν  προσπαθώντας να βρουν πώς μετράει κανείς με το χάρακα.

  

 Στη συνέχεια στο πλαστικό έπρεπε να σχηματίσουν το σχήμα που ήθελαν, ορθογώνιο ή τετράγωνο (τους βγήκε πολύ εύκολα). 

 Τέλος, η δοκιμή (οι υπολογισμοί ήταν σωστοί) και φυσικά το τεστ της βροχής. 

Αξιολόγηση

 

  Η όλη διαδικασία βοήθησε τα παιδιά να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους. Πάνω απ όλα βέβαια, μάθανε μέσα από το παιχνίδι!!! Απολαύστε το βίντεο!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.