Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Το κρυφό Σχολειό... σε 3D


Την περίοδο της πανδημίας, είχα ετοιμάσει μια παρουσίαση, όπου τα παιδιά έπρεπε να σώσουν τον Λάμπρο, που ήταν παγιδευμένος σε ένα πίνακα, σε αυτόν του Γύζη. Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι στο scratch, καθοδηγούν τον παίκτη να πάρει το κλειδί και να σώσει τον Λάμπρο. 


Στη συνέχεια εκείνος τους μιλά για το Κρυφό Σχολειό. Την παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε εδώ.

https://drive.google.com/file/d/19ztpDjRiF_CfaIgj59D56c6S917X8VwA/view 

Κρυφό Σχολειό λοιπόν... Επεξεργαζόμαστε τον πίνακα του Γύζη, με διάφορους τρόπους...

που θα βρείτε και στην παρουσίαση. Μιλάμε επίσης για το τραγούδι που έλεγαν τα παιδιά στο δρόμο για το κρυφό σχολειό, το Φεγγαράκι μου Λαμπρό. Ένα βίντεο που μπορείτε να δείξετε είναι το παρακάτω

Για κατασκευή, κάναμε μια πολύ αγαπημένη  ιδέα που βρήκαμε εδώ και στο kidsactivities, μόνο που την εξελίξαμε λίγο και την κάναμε 3D.  Η ιδέα είναι διαχρονική, απλώς της πρόσθεσα μια μικρή τσαχπινιά, να στέκεται.

Το πατρόν μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ.


Καλή συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.