Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO

To Νηπιαγωγείο Λαγυνών για 1η φορά συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas.

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Λαγυνών, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το χωριό τους, αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα που συναντούν και τις παρουσιάζουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO.


 Επιλέγουν να μελετήσουν τα προβλήματα που συναντούν σε δύο σταθμούς: στις καλλιέργειες που βρίσκονται δίπλα στο σχολείο και στο δασάκι που υπάρχει στο χωριό. 


Αφού διαπιστώσουν πως οι ενέργειες των ανθρώπων αποτελούν μια αλυσίδα και επηρεάζουν τον πλανήτη και τις ζωές μας γενικότερα (σπατάλη νερού, πυρκαγιές κλπ), αναζητούν έξυπνους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Μαθαίνουν για τους αισθητήρες και προσπαθούν να δημιουργήσουν Έξυπνες συσκευές που θα προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του χωριού. 


Μέσα από τις έξυπνες ρομποτικές κατασκευές που δημιουργούνται, γίνεται μια εισαγωγή σχετικά με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) από τη νηπιακή  ηλικία, σε μια προσπάθεια να μυήσουμε τους μικρούς μαθητές στον επιστημονικό τρόπο σκέψης και να τους προετοιμάσουμε για την κοινωνία του μέλλοντος.


https://www.youtube.com/watch?v=O4L3PyC_Tkw

Προπονήτρια – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός της Δράσης: Μαρίνα Ζαχαρία, Νηπιαγωγός MSc “Ήπιες και Ψηφιακές Δεξιότητες στις Επιστήμες της Αγωγής»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.