Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Global Teacher Prize Award Ceremony


 Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, παρευρέθηκα στα Κεντρικά της Unesco στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην τελετή απονομής του Global Teacher Prize 2023 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, 

ως μία από τους 50 Φιναλίστ, ανάμεσα σε 7000 συμμετοχές.
Μερικοί από τους 50 Φιναλίστ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος με κάλεσε για να με συγχαρεί.
Με τον Υπουργό Παιδείας κ Πιερρακάκη

 Είχα την τιμή να βρεθώ ανάμεσα σε πανάξιους εκπαιδευτικούς απ' όλο τον κόσμο, τους οποίους γνώρισα σήμερα και πραγματικά αισθάνομαι πολύ μικρή δίπλα τους.  Η Sister Zeph από το Πακιστάν, αναδείχθηκε νικήτρια και κέρδισε το έπαθλο του 1.000.000 δολλαρίων. Πρόκειται για μια γυναίκα που πολεμήθηκε από μικρή επειδή πήγαινε στο σχολείο και αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαίδευση των κοριτσιών. Δημιούργησε λοιπόν εκπαιδευτικό ίδρυμα για όλα τα κορίτσια του Πακιστάν και αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτό το σκοπό. Εάν είχα τη δυνατότητα ψήφου, ειλικρινά κι εγώ θα ψήφιζα τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Τιμή μου που βρέθηκα μαζί της. Αποτελεί έμπνευση για εμένα και απόδειξη ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. 

Με τη νικήτρια Siter Zeph από το Πακιστάν

Όλα όσα άκουσα και είδα στην τελετή του Global Teacher Prize, με έκαναν να αναθεωρήσω για πολλά και να αισθανθώ περήφανη που είμαι εκπαιδευτικός. Γιατί οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!!! Από την πλευρά μου, είπα την δική μου μικρή ιστορία και προσπάθησα με όλη αυτή την προβολή να ρίξω φως στο έργο των Νηπιαγωγών των ελληνικών νηπιαγωγείων με τους 25 μαθητές ανά εκπαιδευτικό, των νηπιαγωγών που ντρέπονται να μιλήσουν για τον μισθό τους στο εξωτερικό, αλλά που αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές τους. Ελπίζω πλέον μέσα από τα νέα καθήκοντα του Ambassador GTP να μπορέσω να δώσω ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στα αιτήματά μας. Ευελπιστώ να μιλήσω περαιτέρω και με τον υπουργό κατά την επίσκεψή του στο Νηπιαγωγείο μας. 

Η τιμητική Διάκριση

Όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να στηρίξω μια αξιοπρεπή εκπροσώπηση της Ελλάδας και να εκμεταλλευτώ τα λεπτά δημοσιότητας για την προβολή της προσχολικής εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά όλους σας για τη στήριξη και την αγάπη που στείλατε όλες αυτές τις ημέρες. Επίσης ευχαριστώ το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιφ. Λαγκαδά που μου στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλλά και την SKY express με την οποία ταξίδεψα. 

Για μένα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου πραγματοποιήθηκε. Εύχομαι σε όλους να ζήσετε τέτοιες ανεπανάληπτες εμπειρίες!!!

Θα κλείσω με την τελευταία φράση της βραδιάς: 

"Όποια κι αν είναι η ερώτηση, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι η απάντηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.