Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Kαλοκαιρινές Δραστηριότητες

Σκέφτηκα να φτιάξω κάποιες δραστηριότητες με θέμα την παραλία, μια που το καλοκαιράκι μας κλείνει το μάτι επιτέλους. Βρήκα τυχαία κάποιες υπέροχες εικόνες και τις μετέτρεψα αναλόγως.  

1η Δραστηριότητα:
Στην πρώτη εικόνα παρατηρούμε και συζητούμε για το καλοκαίρι και την παραλία. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγραφίζουν την παραλία των ονείρων τους και την περιγράφουν στην ομάδα.
2η Δραστηριότητα: Δείχνουμε τον Πίνακα Αναφοράς και συζητούμε για τα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε μαζί μας στη θάλασσα. 
Στη συνέχεια δίνουμε στα παιδιά το φύλλο εργασίας, όπου πρέπει να ψάξουν και να συμπληρώσουν τα κενά. Επέλεξα να μην είναι η ίδια εικόνα για να καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη των παιδιών και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Τέλος, σκέφτηκα να φτιάξω ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας. Τα παιδιά πρέπει να παρατηρήσουν και να βρουν τις 5 διαφορές στις δύο εικόνες.
Τις εικόνες σε αρχείο pdf μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ.

Αυτά και για σήμερα :)
Keep Sharing!!!



3 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.