Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πήξη - Τήξη: Σώστε τα ζώα

Τήξη - Πήξη το θέμα μας και τα μέσα με τα οποία μπορούμε να λιώσουμε τον πάγο. Από την προηγούμενη είχα ετοιμάσει ποτηράκια και μπολάκια με νερό, όπου βύθισα τα ζώα, και τα έβαλα στην κατάψυξη.
Αφόρμηση αποτέλεσε ένα γράμμα που λάβαμε από τη Ζαράφα, με το οποίο μας καλούσε να τη βοηθήσουμε να απεγκλωβιστεί από τον πάγο.

Οι προτάσεις πολλές και καταγράφτηκαν
Να περιμένει τον ήλιο
Να φωνάξει ένα φίλο της και να σπάσει τον πάγο με σφυρί
Να ρίξει αλάτι
Να περιμένει να βρέξει
Να ρίξει νερό
Να βάλει φωτιά

Στην πράξη όμως τι είναι πιο εύκολο;
Εμφανίζουμε τη Ζαράφα στον πάγο και αναθέτουμε στα παιδιά να πειραματιστούν και να προσπαθήσουν να σώσουν τη Ζαράφα.Φυσικά και τα καταφέραμε μετά από λίγη ώρα!!!
Έπειτα καταγράψαμε τα αποτελέσματά μας.
Ώρα λοιπόν για παιχνίδι.
Χωρίζουμε τα παιδιά σε 3 ομάδες και πρέπει να σώσουν τα ζώα τους.


Μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο θέλουν. Νικητής όποια ομάδα ελευθερώσει πρώτη το ζώο της.
Βέβαια στο τέλος όλοι πήραν ένα δίπλωμα για το κατόρθωμά τους.

To ερώτημα όμως ήταν πως μπήκαν αυτά τα ζωάκια στον πάγο; Έτσι, ετοιμάσαμε κάτι ακόμη πιο προχωρημένο... ένα παγωμένο γλυπτό - γάντι και μέσα κρύψαμε λιγουλάκι χειμώνα(ένα αβγό), σαν το παραμύθι !!!!!
Περιμένουμε τη Δευτέρα για να το δούμε στην πράξη!!!

Περάσαμε υπέροχα!!!

Keep Sharing!!!


5 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας.