Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου - Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Δύο δραστηριότητες με πατρόν για το νηπιαγωγείο


Στα πολύ παλιά τα χρόνια, 

ο Χριστός πριν γεννηθεί, 

η Παναγιά στην εκκλησία 

πήγε να προσευχηθεί. 




Ξάφνου φάνηκε μπροστά της 



ένας άγγελος λαμπρός 

που βαστούσε ολάσπρο κρίνο 

και σκορπούσε γύρω φως. 
Ο κρίνος που κάναμε φέτος ήταν μία δική μου έμπνευση. Ήθελα να έχει το μήνυμα της ημέρας, να απεικονίζει τον Ευαγγελισμό. Έτσι σχεδίασα το παρακάτω σχήμα

Για να μεταφορτώσετε το φύλλο εργασίας σε μορφή .pdf πατήστε εδώ.

Το ζωγραφίζουμε, το συρράπτουμε στο βλαστό και έπειτα το κολλάμε σχηματίζοντας τον κρίνο, τον οποίο φτιάξαμε στρίβοντας διαγώνια ένα χαρτί Α3.
To βλαστό, όπως μπορείτε να δείτε, τον βάψαμε πράσινο χρησιμοποιώντας σφουγγάρι , ενώ στη μία του άκρη βάψαμε το μίσχο κίτρινο.

Έτοιμος και τεράστιος ο κρίνος της Παναγίας!!!

Επίσης, τους έδωσα και ένα φύλλο εργασίας, όπου έπρεπε να γράψουν τα ονόματα Μαρία και Γαβριήλ στην αντίστοιχη θέση. Έπρεπε να αναγνωρίσουν το όνομα ΜΑΡΙΑ από τον πίνακα αναφοράς της τάξης και έπειτα να βρουν που μπορεί να γράφει Γαβριήλ, και να συμπληρώσουν τα κουτάκια.
Για να μεταφορτώσετε το φύλλο εργασίας σε μορφή .pdf πατήστε εδώ.
Τέλος, μάθαμε το ποίημα "Ευαγγελισμός" και το ζωγραφίσαμε.


Αυτά από εμάς!!!


Keep Sharing!!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.