Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ο Λυκοσουάρ και ο Άι - Βασίλης με Ουρά

Ένα υπέροχο παραμύθι της αγαπημένης Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη διαβάσαμε σήμερα με τα παιδιά.
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο λύκος είναι άρρωστος. Άρρωστο είναι όμως και ένα από τα γουρουνάκια... Άραγε το πνεύμα των Χριστουγέννων θα αλλάξει τον άγριο λύκο;

Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το παραμύθι ξανά και ξανά. Στη συνέχεια βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε αυτό το παραμύθι, και στα κλασικά τρία γουρουνάκια. Ποιο τέλος προτιμούμε; Φυσικά του Άι-Βασίλη με ουρά.

Το παραμύθι αποτέλεσε έναυσμα για να ασχοληθούμε με Φυσικές Επιστήμες και την έννοια του αέρα.
Ντύσαμε ένα σεσουάρ Λύκο, και φτιάξαμε τα τρία σπιτάκια.
Τα παιδιά αναδιηγούνται την ιστορία, μόνο που τώρα ο λύκους είναι ο κύριος Λυκοσουάρ. Παρατηρούμε τι γίνεται και διατυπώνουμε ερωτήματα. Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Η κάθε ομάδα, επιλέγει ένα υλικό για να χτίσει ένα σπιτάκι. Έπειτα, ο κύριος Λυκοσουάρ αναλαμβάνει δράση
Η πρώτη ομάδα επέλεξε τα γλωσσοπίεστρα


 Η δεύτερη τα καλαμάκια με την πλαστελίνη 
και η τρίτη τα τουβλάκια
Τέλος, το κάθε παιδί φέρνει ένα υλικό από το χώρο του Νηπιαγωγείου και διατυπώνει υποθέσεις. Άραγε θα το φυσήξει ο Λυκοσουάρ ή όχι;;;; Καταγράφουμε τα αποτελέσματα και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.


Τέλος, επιλέγουμε εμείς ένα υλικό για να φτιάξουμε το σπιτάκι μας...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.