Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Οι στόχοι του Νέου έτους και το Δέντρο που έδινε... χαμόγελα

Αισίως ανοίξαμε, μετά από πολλά χιόνια και επιστρέψαμε στο κατάλευκο σχολείο μας.

Μιλήσαμε για το νέο έτος και τους στόχους μας. Τους καταγράψαμε και συζητήσαμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να τα καταφέρουμε.








Έτσι αναρτήσαμε τους στόχους στον πίνακα ανακοινώσεων και τώρα δε μένει παρά να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε όσους μπορούμε μέσα στην τάξη. Τον τρόπο άλλωστε τον ξέρουμε...
Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στο σχολείο μας και στο πώς θα καταφέρουμε και φέτος να έχουμε μια χαρούμενη τάξη.
 Τότε μας επισκέφθηκε η Μασκότ μας, το "Μπορώ" που όλα τα μπορεί. Μας έφερε διάφορες καρτέλες με προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητούσε από τα παιδιά τη βοήθειά τους. 
Όλες οι καρτέλες αφορούσαν σε σκηνικά που είχαν συμβεί μέσα στην τάξη και με αυτό τον τρόπο ήθελα τα ίδια τα παιδιά να έρθουν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα και να αναζητήσουν πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα που τα ίδια αντιμετωπίζουν. 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τα παιδιά εκ περιτροπής επιλέγουν ένα συννεφάκι και αφού διαβάσουμε το πρόβλημα, προτείνουν λύσεις, οι οποίες καταγράφονται.

ΕΜΠΕΔΩΣΗ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
Τα παιδιά γίνονται ομάδες. Επιλέγουν μια καρτέλα και πρέπει να θυμηθούν τι λύση γράψαμε.

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Τα παιδιά σε ζευγάρια τραβούν μια κάρτα - πρόβλημα και πρέπει να την δραματοποιήσουν. Οι θεατές πρέπει να μαντέψουν το πρόβλημα. 





ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Όλα τα προβλήματα του "ΜΠΟΡΩ" βρήκαν λύσεις και έτσι μπήκαν σε μια αφίσα για να μπορούμε να ανατρέχουμε κάθε φορά που θα μας συμβεί κάτι ανάλογο. 
Στην ίδια αφίσα υπάρχει και το αγαπημένο μας δέντρο που μοιράζει γλυκά λογάκια και ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. 
Το κάθε παιδί επιλέγει ένα μηλαράκι και το κολλά στη μηλιά.

Ευελπιστούμε σε ένα ήρεμο και χαρούμενο 2019.
Καλή χρονιά!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.