Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αυτή την εβδομάδα ασχολούμαστε με τη Χειμερία Νάρκη. 
Διαβάσαμε λοιπόν το εξαιρετικό βιβλίο "Ξενοδοχείο: Η Χειμερία Νάρκη " και ασχοληθήκαμε με ανάλογες δραστηριότητες. 

 Ήρθε ο χειμώνας. Η ώρα για τη χειμερία νάρκη είχε φτάσει. Αλλά ο Αρκούδος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Η σπηλιά του ήταν γεμάτη από μικρά ζώα που είχαν κουλουριαστεί γύρω του, το Ρακούν, ο Κάστορας, το Κουνάβι.  Ο Αρκούδος ξεσπά: «Δεν αντέχω να με μεταχειρίζονται σαν ένα γούνινο πάπλωμα». Και παίρνει τη μεγάλη απόφαση: να κάνει κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ζητώντας να τον ξυπνήσουν το πρωί της 1ης Μαρτίου, ο Αρκούδος οδηγήθηκε από τον γκρουμ στο τεράστιο δωμάτιό του. «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ», είπε ο Αρκούδος χοροπηδώντας στο κρεβάτι....

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

1. Κλείστε την πόρτα: Τα ζωάκια κοιμούνται. Ο γκρουμ πρέπει να κλείσει τις πόρτες για να μην ενοχλούνται οι ένοικοι. 

Τα παιδιά επιλέγουν μια πόρτα και πρέπει να διαβάσουν τη λέξη και να κολλήσουν την πόρτα στο αντίστοιχο δωμάτιο.


2. Ο ακατάστατος γκρουμ: Ο υπάλληλος της Υποδοχής του ξενοδοχείου μπέρδεψε τα κλειδιά. Βοηθήστε τον να τα τοποθετήσει στη σωστή θέση.
Τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν αριθμό ή λέξη και να τοποθετήσουν το κλειδί στην κλειδοθήκη.




3. ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ: Τα ζώα πρέπει  να κοιμηθούν μέχρι την Άνοιξη. Για να γίνει αυτό πρέπει να κλειδώσουν καλά οι πόρτες, γιατί στο ξενοδοχείο επικρατεί αναστάτωση.
Τα παιδιά υποδύονται ένα ζωάκι ένοικο. Ένα παιδί είναι ο ρεσεψιονίστ. Τα ζωάκια ζητούν από τον ρεσεψιονίστ το κλειδί τους για να μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχα μέχρι την Άνοιξη. Το παιδί ρεσεψιονίστ πρέπει να βρει το κλειδί του ζώου που έχει απέναντί του και να του το δώσει, ενώ τα ζωάκια να το τοποθετήσουν στην κατάλληλη πόρτα. 

4. Φύλλο εργασίας: Βάλε τα ζωάκια στο σωστό δωμάτιο

Ελπίζω να το χαρείτε όσο το χαρήκαμε εμείς!!!
Καλή σας διασκέδαση!!!!

Keep Sharing!!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.