Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Τα χρωματιστά γάντια - Πείραμα εξ' αποστάσεως

 Ένα πολύ εντυπωσιακό πείραμα που γίνεται με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι είναι αυτό της διάχυσης. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι χαρτί κουζίνας, νερό και ταψί. Με αινίγματα καλούμε τα παιδιά να τα βρουν στο σπίτι και να τα φέρουν.


Η διαδικασία είναι απλή και περιγράφεται παρακάτω. Αρχικά, ενώνουμε δύο φύλλα χαρτί και με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, ζωγραφίζουμε τα γάντια, από το περίγραμμα της παλάμης μας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο (γίνεται και με απλό). Στη συνέχεια στο δεύτερο φύλλο ζωγραφίζουμε με χρώματα διάφορα σχέδια στο γάντι μας. 
Ρίχνουμε το νερό στο ταψάκι  

Τέλος, ενώνουμε ξανά τα δύο χαρτιά και τα βυθίζουμε στο νερό.


Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία αναλυτικά, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.