Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η πρώτη μου ζωγραφιά - Κατασκευή

Την πρώτη μέρα στο σχολείο συνηθίζουμε να κάνουμε διάφορα παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Παρουσιάζουμε στα παιδιά τις γωνιές και γενικότερα το χώρο του Νηπιαγωγείου και τους εξηγούμε τον τρόπο που κινούμαστε στην τάξη. Πολύ ωραία δραστηριότητα, είναι το παιχνίδι θησαυρού. Μπορείτε να γράψετε διάφορες εντολές στις γωνιές τις οποίες τα παιδιά εξερευνώντας θα ανακαλύπτουν. Στην τελική κρυψώνα, θα υπάρχει ένα δώρο ή η μασκότ της τάξης.

Η πρώτη ζωγραφιά είναι επίσης πολύ σημαντική για τη χρονιά που ξεκινά. Θα μπορούν να την συγκρίνουν αργότερα με όσα κατάφεραν να αποτυπώσουν στο χαρτί μεγαλώνοντας.
 Μια εύκολη κατασκευή για την πρώτη τους ζωγραφιά είναι αυτή που ακολουθεί.
Απλά εκτυπώνετε το αρχείο και τα παιδιά ζωγραφίζουν όπως μπορούν, ότι θέλουν.


Κολλάτε τα δύο χαρτιά και στη συνέχεια διπλώνετε τα σπιτάκια .
Η κατασκευή είναι έτοιμη.


Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτυπώσετε 
μόνο την εσωτερική σελίδα και να την κολλήσετε σε χαρτονάκι.
Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.


 

1 σχόλιο:

  1. Μαρίνα μου αρέσει πολύ το κυνήγι θησαυρού!Εδωσα κι εγώ τον τίτλο στο σενάριο που ακολουθώ...με μικρή παραλλαγή: "Ποιος θα σώσει την 🦆? Εγώ? Εσύ? Εμείς!" με κεντρικό στόχο το οικολογικό 🏫

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.