Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Παιχνίδια γνωριμίας με το Microbit στο Νηπιαγωγείο

 Σήμερα τα νηπιάκια μου συνάντησαν μια έκπληξη. Δεν είχα πάρει μαζί μου το ζάρι για να παίξουμε το παιχνίδι με τις ερωτήσεις που τους αρέσει, αλλά ένα περίεργο πράγμα... ένα Microbit, που έβγαζε ήχους και άναβε τα λαμπάκια του....


Το Microbit είναι ένας μικρός υπολογιστής, με αισθητήρες, που μπορείς να το προγραμματίσεις και να κάνει διάφορα θαυμαστά πράγματα. Εγώ για πρώτη μέρα, το προγραμμάτισα να γίνει ένα ζάρι. Όρισα τους αριθμούς που θα έφερνε 0-6, για να μας βοηθήσει να παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων. Τα παιδιά κουνούν το Microbit και αυτό δείχνει στην οθόνη έναν τυχαίο αριθμό. Εάν φέρει 0, ξαναπαίζουν. Σύμφωνα με αυτό τον αριθμό βλέπουν το πινακάκι και απαντούν στην ερώτηση


Πώς τα περάσαμε;; Δείτε μας


Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, είναι μία από τις πολλές που έχουμε προγραμματίσει για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.