Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ένας Δρακος με γυαλιά: Η βασίλισσα καλοφαγού στο νηπιαγωγείο μας

Παγκόσμια ημέρα Διατροφής σήμερα και ασχοληθήκαμε με τη βασίλισσα καλοφαγού, της Εύης Τσιτιρίδου. 


Διαβάσαμε το παραμύθι και το δραματοποιήσαμε. Χωριστήκαμε σε δύο βασίλεια, τους Μπαλονάκηδες
και τους Μανταλάκηδες που τρώνε μόνο φρούτα και λαχανικά




Αποφασίσαμε πως συμφωνούμε με την άποψη της βασίλισσας Αριάδνης για Παν μέτρον Άριστον και έτσι επιλέξαμε να τρεφόμαστε από εδώ και πέρα.

Χωρίσαμε τα φαγητά από το μαγαζάκι στις δυο κατηγορίες και έπειτα βρήκαμε και κολλήσαμε τροφές από φυλλάδια σούπερ μάρκετ, για να διακοσμήσουμε το βασίλειό μας.

Παν μέτρον άριστον, και έτσι φτιάξαμε το φόρεμα από την Βασίλισσα καλοφαγού, η οποία μας υπενθυμίζει με ποια συχνότητα πρέπει να τρώμε τις διάφορες κατηγορίες τροφών.


Τέλος, σε ένα  ανοιχτό φύλλο εργασίας  τα παιδιά έπρεπε να βρουν και να κολλήσουν φαγητά στα δύο βασίλεια, κάνοντας τη σωστή αντιστοίχιση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.