Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Εναλλαγή Μέρας - Νύχτας στο Νηπιαγωγείο

Με αφορμή το όνειρο ενός μαθητή μας να γίνει αστροναύτης, ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε για το Διάστημα.

Αρχικά μιλήσαμε για την εναλλαγή Μέρας και Νύχτας. 
Διαβάσαμε το βιβλίο "Δεν φοβάμαι το σκοτάδι", το οποίο αναλύει με απλό τρόπο την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Έτσι, κατάλαβαν τα παιδιά ότι ο ήλιος δεν κοιμάται το βράδυ, αλλά πηγαίνει σε άλλες γειτονιές να φωτίσει. Έτσι την ίδια στιγμή που εμείς πηγαίνουμε στο σχολείο, κάποια παιδιά στην άλλη άκρη του πλανήτη, πηγαίνουν για ύπνο...


Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο για το φαινόμενο, και πειραματιστήκαμε με το φακό και την Υδρόγειο.


Παίξαμε ένα παιχνίδι στον Μαυροπίνακα όπου ένα παιδί ζωγραφίζει τον ήλιο και το άλλο πρέπει να επιλέξει σε ποιο σπίτι θα είναι νύχτα, όπου και θα σχεδιάσει το φεγγάρι.


Χωρίσαμε ένα Α3 στη μέση και εκεί ζωγραφίσαμε τη Γη. Ζήτησα από τα νήπια να ζωγραφίσουν την πλευρά της γης που έχει μέρα, και την αντίστοιχη της νύχτας.

Το ίδιο κάναμε και σε κατασκευή (ΚΡΟΚΟΤΑΚ), όπου κάναμε δύο σπιτάκια, ένα τη μέρα κι ένα τη νύχτα.

...συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.