Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

14 Σεπτεμβρίου: Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

 
Στα πολύ παλιά χρόνια, η Αγία Ελένη πήγε στα Ιεροσόλυμα να βρει το Σταυρό του Χριστού. Έβαλε λοιπόν τους στρατιώτες της να σκάβουνε. Και σκάβανε και σκάβανε ώσπου ξαφνικά, βρήκανε 3 σταυρούς. Η Αγία Ελένη δεν ήξερε ποιος από τους 3 ήταν του Χριστού και ποιος των άλλων ληστών. Έτσι, προσευχήθηκε στο Θεό να της δώσει ένα σημάδι. Έτσι κι έγινε. Στον ένα σταυρό φύτρωσε βασιλικός. Έτσι η Αγία Ελένη κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο σταυρός του Κυρίου μας.
Παιχνίδι:
 Κρύβουμε τους 3 σταυρούς, όπου στον ένα έχουμε το βασιλικό και τα παιδιά, στρατιώτες και Αγία Ελένη βρίσκουν το σταυρό του Χριστού.
Κατασκευή:
Ο σταυρός με μακαρόνια

Ήθελα μια εύκολη κατασκευή για να μπορούν να ανταποκριθούν τα προνηπιάκια μου. Σε μια φωτογραφία από το Άγιο Όρος είδα ότι οι μοναχοί είχαν φτιάξει αυτό:
Το ίδιο λοιπόν επιχείρησαν και τα μικρά μου με εξαιρετικά αποτελέσματα:


Follow Me on Pinterest

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.