Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Το Ηρώον του...Νηπιαγωγείου - Πρόσκληση τσολιαδάκι

Φέτος οι γιορτές μας πέσαν μαζεμένες. Εκεί που μιλούσαμε για καπέλα, το γυρίσαμε στο φέσι του τσολιά και την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη. Έτσι έγινε και η μετάβασή μας στην Επανάσταση του 1821. 
Αποφάσισα να μην αγχωθώ, αλλά να το αφήσω στα παιδιά. Ρώτησα λοιπόν τα παιδιά τι πρόσκληση θέλανε να φτιάξουμε για τη γιορτή, στην οποία υποδυόμαστε τους Ήρωες της Επανάστασης. Κι έτσι βγήκα από το άγχος της επιλογής. Τα παιδιά λοιπόν θέλανε να φτιάξουμε ένα τσολιά που θα κρατάει ένα στεφάνι και μια σημαία. Η επιθυμία τους διαταγή. Συνδύασα λοιπόν πατρόν από το Los Ninos και από την Πιτσίνα και έβαλα τη δική μας πινελιά, το στεφάνι. 
Δουλέψαμε σε ομάδες

Άλλοι βάφανε τα πιάτα με την τεχνική της χαρτοταινίας

Άλλοι αντιγράφανε την πρόσκληση
Άλλοι πλέξανε πλεξουδάκια για τα στεφάνια

Η υπερπαραγωγή μας ήταν έτοιμη :)
Έτσι συνδυασαμε τσολιά, σημαία, πρόσκληση και στεφάνι: Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!!!
 

4 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΑΡΙΝΑ !!!!!!μΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ μου άρεσε ο συνδυασμός. Μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ..ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕς.ΟΛΕς ΟΜΩς ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσε Ελένη... Μου ήρθε μια μάνα σε απόγνωση επειδή η μικρή της ήθελε να ντυθεί γοργόνα και όχι Αμαλία :).Το τι κλόουν-τσολιάδες έβαψαν αυτή την εβδομάδα, άλλο πράγμα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.