Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Βραβειάκια στο ΠΕΡΙ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα δύο ακόμη βραβεία από δύο εξαιρετικές συναδέλφους 
την ΑΝΝΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ και το Ιστολόγιό της Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
και τη Μαρία Δραγασιά και το "Ταξίδι στη χώρα των παιδιών"

 


Σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να γράψω 11 πράγματα για τον εαυτό μου που δεν γνωρίζετε, και να δώσω το βραβείο με τη σειρά μου σε 11 άτομα.

1. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στα εξωτικά Λαγυνά (πολλοί το αποκαλούν και μικρό Παρίσι). 
2. Ήμουν το δεύτερο από τα 3 κορίτσια της οικογένειάς μου. Το πρώτο πράγμα που είπε η μητέρα μου βουρκωμένη στον πατέρα μου στο μαιευτήριο ήταν:" Κορίτσι :( " .Ο πατέρας μου απάντησε "Κορίτσι αλλά τι κορίτσι...κορίτσαρος"
3. Η μαμά μου μάλωσε με τον πατέρα μου για να με στείλει να μάθω ακκορντεόν στα 9 μου, και τελικά ο πατέρας μου (που δεν ήθελε) πήγε και μου αγόρασε ένα τόσο μεγάλο που δεν μπορούσα να το σηκώσω. (Αυτό έχω μέχρι και τώρα)
3. Έδινα Ιατρική και τελικά πέρασα Νηπιαγωγός, αλλά με την πρώτη χρονιά που παρακολούθησα, λάτρεψα το επάγγελμα και δεν ξαναέδωσα πανελλήνιες.
4. Στα επαγγελματικά μου ήμουν πολύ τυχερή γιατί πέρασα με την πρώτη στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα στη Χίο, όπου γνώρισα εξαιρετικού ήθους ανθρώπους.
5. Στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις και πέρασα στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης, όπου άρχισα να καταλαβαίνω το λόγο που κάνουμε μια δραστηριότητα στο Νηπιαγωγείο. Εκεί μπορώ να πω ότι άρχισα να εκπαιδεύομαι στο πως μπορούμε να διαμορφώσουμε ΟΛΑ τα θέματα σε δραστηριότητες για τα νήπια, και πως πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε τα παιδιά να μας οδηγούν.
6. Μια εξαιρετική στιγμή της ζωής μου, όταν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου του οποίου ήμουν Αντιπρόεδρος, συνάντησα και συνομίλησα με το Χρόνη Αηδονίδη, έναν εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπο. 
7. Η χειρότερη στιγμή μου, τα τελευταία 5 λεπτά της ζωής του πατέρα μου, όπου καθόμουν και μετρούσα τις αναπνοές του, και ξαφνικά... τίποτε.
8. Από εκεί και μετά είχα πολλές αλλαγές στη ζωή μου, που όμως με βοήθησαν να πάρω φόρα για κάτι καλύτερο.
9. Δοξάζω το Θεό που μου έφερε έτσι τα πράγματα, και με έκανε νηπιαγωγό. Η αίσθηση του να σε φωνάζουν κατά λάθος μαμά και να λένε "Μμμμ...μυρίζει κυρία" όταν μυρίζουν το άρωμά σου, είναι αναντικατάστατη.
10.  Δοξάζω το Facebook που με έκανε μέλος του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ και γνώρισα συναδέλφους έτοιμους να δώσουν, να μοιραστούν, να βοηθήσουν. Άτομα καλοπροέραιτα που πάντα έχουν μια γλυκιά κουβέντα να σου πουν, που συμπαραστέκονται σε όλες τις στιγμές, που σου χαρίζουν ένα χαμόγελο όταν το έχεις ανάγκη.
11. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις ιδέες μου, γι αυτό και έκανα το Ιστολόγιο. Ένιωθα αποξενωμένη μόνη στο Νηπιαγωγείο της μακρυνής Όσσας και ήθελα να επικοινωνήσω τη δουλειά μου. Οι κακοπροέραιτοι άνθρωποι που έρχονται στο σπιτικό μου για να κατακρίνουν την προσπάθειά μου με στεναχωρούν πολύ, γιατί το Ιστολόγιο διανύει τον τρίτο χρόνο και έχω ξοδέψει αμέτρητες ώρες για να δημοσιεύσω πράγματα πρωτότυπα, που θα βοηθήσουν νέες συναδέλφους. Ζητώ συγνώμη αν μίλησα απότομα σε κάποιες κριτικές, αλλά το Ιστολόγιο αυτό είναι σαν παιδί μου. Το ανατρέφω με πολύ αγάπη και πληγώνομαι. Όσοι με γνώρισαν από κοντά μπορούν να μιλήσουν για το ποιόν του χαρακτήρα μου. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο...

 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑΡΑΡΑΡΑΜ ΠΑΠΑΑΑΑΜΜΜΜΜ 
Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Oι συνάδελφοι κάνουν εξαιρετικές δουλειές 
και τα Ιστολόγια είναι πολλά και αξιόλογα. 
Εγώ θα ξεχωρίσω δημοσιεύσεις που μου άρεσαν, για να πρωτοτυπήσω. 
Δημοσιεύσεις που αφήσαν αυτό το κάτι 
(πάντα σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη)!!!

 1. Στη Δέσποινα και την Αρκούδα της  http://funtastic14.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html
 2. Στην Αριάδνη και την κούκλα του Μάρτη  http://edonipiagogeio.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5879.html
 3. Στο Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο και το Αριθμητάρι Καλών Τεχνών http://pythagoreionip.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html
 4. Στην Άννη και τους Αγγέλους της http://megalipoliteiamikrwn.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html
 5. Στην Pitsina και το Ξενοδοχείο Αδέσποτων Ζώων  http://pitsina-crafts.blogspot.gr/2012/02/hibernating-animals-hotel.html
 6. Στη Μαρία και τις ζωγραφιές με κυκλάκια (πουαντιγισμός) http://10oniptrip.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html
 7. Στη Σέβα και τα "Γλυκά της λογάκια" http://sevarosenew.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3
 8. Στην Κική και τις ιδέες της για το φεγγάρι http://haroumenesfatsoules.blogspot.gr/2013/02/blog-post_22.html
 9. Στο 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το  "Ο γύρος του κόσμου με μία μάσκα" που με συγκλόνισε... http://31nipiagogeio.blogspot.gr/2012/02/blog-post_22.html
 10. Στην Τάνια Μάνεση και τη συνέχεια που έδωσε στις δραστηριότητες πάνω στο ποίημα "Η Αργυρώ γελάει" και μου άρεσε πολύ http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html
και τέλος ...
11. στον Παιδικό Πλανήτη στο Facebook, που αποτελεί θησαυρό υλικού για όλους μας https://www.facebook.com/groups/331593196879778/ και σε όλους τους συναδέλφους για το μεράκι και την όρεξή τους.

Οι 11 ξέρετε τι θα κάνετε
Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Και θα κλείσω με κάτι που διάβασα σήμερα: 

~Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ μου μιαν προσταγή.
-Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου...
-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.
-Φτάσε όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ παιδί μου !... Νίκος Καζαντζάκης~
<<<< Εγώ θα σας δώσω ακόμη πιο εύκολη προσταγή.... >>>>
-Φτάσε εκεί όπου έχεις ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ !!!!!!!!!!
   


10 σχόλια:

 1. Για αρχή σε ευχαριστώ Μαρίνα για το απόσπασμα από τον Καζαντζάκη!!! Έπειτα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όσον αφορά το ιστολόγιο. Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα θέματα που προσεγγίζεις με την ευαισθησία που τα προσεγγίζεις στο δικό σου ιστολόγιο. Σου εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια. (Θα χρωστάω την ανάρτησή μου, είμαι λίγο πνιγμένη αυτές τις μέρες!)Με εκτίμηση, Μαρία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρινάκι σ'αγαπώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαρίνα, σ'ευχαριστώ πολύ για το βραβείο αλλά κυρίως για την αφόρμηση που μου έδωσες με το ΥΠΕΡΟΧΟ βιντεάκι της Αργυρούς να φτιάξω κάτι με το οποίο ευχαριστήθηκα και συγκινήθηκα πολύ. Να είσαι καλα και να συνεχίσεις να προσεγγίζεις με τον ίδιο μοναδικό τρόπο όλους όσους βρίσκονται γύρω σου. Φιλικά. Τάνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαρίνα μου ,δεν μου είχες δείξει αυτή την ευαισθησία σου τόσα χρόνια.Μου αρέσεις πολύ που ξετυλίγεσαι...λατρεύω αυτό το κομμάτι του εαυτού σου ..μείνε έτσι και μην αφήσεις κανέναν να στο χαλάσει!!!Είσαι κούκλα ,κορίτσαρος όπως λέει και ο μπαμπάς σου,και δεν αξίζει να χαλιέσαι για κανέναν.Θέλω πολύ να σε γνωρίσω από κοντά...μου την έκανες μια φορά αλλά παραφυλάω!!!Σε ευχαριστώ για το βραβειάκι σου!!!!Με συγκινείς και μου δίνεις κίνητρο να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερη !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ .ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΕς ΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥς ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥς ΕΡΓΑΣΙΑ. ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙς ΓΙΑ ΣΕΝΑ... ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΛΥΚΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ,,ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΥ ,,.. ΜΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ,,ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ,,,,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙΕΜΕΙς ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΩ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να ανοίγομαι, αλλά η σημερινή ήταν μάλλον ιδανική ευκαιρία για να ξεδιπλώσω μια πλευρά του εαυτού μου. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχουμε τόσο όμορφους ανθρώπους στο χώρο της εκπαίδευσης, κι εσείς το αποδεικνύετε περίτρανα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Μακάρι όλες οι συναδέλφισσες να είναι τόσο δεμένες όσο εσείς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.