Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Ένας δράκος με γυαλιά ψαχνει καθαρά νερά: Πρωινό με το Δράκο

Η καλύτερη αφόρμηση για τη εισαγωγή στο θέμα διατροφή αποτελεί το βιβλίο "Πρωινό με τον Πρασινοδρακούλη" του Κλάους Μπαουμγκαρντ. 
Πρόκειται για την απόδοση στα ελληνικά του βιβλίου "Anne and the little Dragon".
Ο Δράκος μας ήταν κρυμμένος μεσα στα κορν φλεικς.
 Ήρθε και μας ταραξε το πρωινό.
 Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το βιβλίο και στη συνέχεια παρουσιάσαμε στον δράκο το πρωινό μας.
Έπειτα καταγράψαμε τα πρωινά μας για να δούμε ποια επιλογή κέρδισε.
Φυσικά δοκιμάσαμε το πρωινό του δράκου. Δοκιμάσαμε λοιπόν τα κορν φλεικς του, βρωμη με χυμό, φρυγανιές με μέλι και άλλες επιλογές του, τις οποίες κολλησαμε και στα πιάτα για να παίζουμε στο κουκλόσπιτο.
Παίξαμε με τις καρτέλες το παιχνίδι τάισε το δράκο όπου κάθε παιδί διάλεγε μια καρτέλα και έπρεπε να οδηγήσει το δράκο στο αντίστοιχο πιάτο 
Τέλος, ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας πρωινό.


Με τον δράκο μαθαίνουμε να τρώμε σωστά!!!! 

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.