Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στο κεφάλι το'χω: Παιχνίδι με τα ονόματα στο Νηπιαγωγείο

Παίζουμε στο Κεφάλι το'χω;;;
Ένα παιχνίδι που έχει τρελάνει τα παιδιά, σε παραλλαγή.

Τα παιδιά εκ περιτροπής φορούν το στέμμα στο κεφάλι και επιλέγουν με κλειστά μάτια μια καρτέλα από τα ονόματα της τάξης. Έπειτα αρχίζουν τις ερωτήσεις:
Είναι αγόρι ή κορίτσι;
Είναι νήπιο ή προνήπιο;
Έχει ξανθά ή μαύρα μαλλιά;
Είναι ο.....

Μόλις βρει ο παίκτης ποιο παιδί έχει στο κεφάλι του, παίρνει την καρτέλα και εκείνο το παιδί φοράει το "στέμμα". Στη συνέχεια, αφού όλα τα παιδιά έχουν καρτέλα στο χέρι, παίζουμε ένα παιχνίδι ταχύτητας. Τους δίνουμε 10 δευτερόλεπτα για να δώσουν την καρτέλα στο φίλο τους και να πάρουν την δική τους.
Δοκιμάστε το!!
Καλή διασκέδαση!!!!!!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.