Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ: Ο Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα, και επέλεξα να παρουσιάσω στα παιδιά πως δυο άνθρωποι κατάφεραν να σώσουν τη ζωή ενός λιονταριού και από την αιχμαλωσία να το επιστρέψουν στο φυσικό του περιβάλλον.

                        
Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του «Harrod» στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοι, αν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Του έδωσαν το όνομα Κρίστιαν. Όνειρό τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, αλλά να το επιστρέψουν μετά από έναν χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική.
perierga.gr - Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!
 Όσο έμεναν μαζί του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδιδε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν.   Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώ μέσα σε πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομπές, και γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. 
perierga.gr - Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!
Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Κρίστιαν βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή. Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύζυγο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από έναν χρόνο να τον επισκεφθούν αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Κρίστιαν ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν. Επισκέφθηκαν τον Κρίστινα στον Κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: Όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι’ αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Κρίστιαν το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να την γνωρίσουν… Το βίντεο των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν…

Παρακολουθήσαμε την ιστορία και στη συνέχεια την αποδώσαμε με τη φαντασία μας. Το κάθε παιδί επέλεξε μια σκηνή της ιστορίας και την εικονογράφησε:
(Το λιοντάρι - Κρίστιαν στο κλουβί, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στα ψώνια, στην Αφρική, κυρίαρχος της αγέλης, η συνάντησή του με τους ανθρώπους, ο Κρίστιαν μαζί με τη "γυναίκα" του.)
Έπειτα τις βάλαμε σε χρονική σειρά και δημιουργήσαμε μια ομαδική αφίσα με την ιστορία που μας συγκίνησε.

Στη συνέχεια φτιάξαμε καρτούλες λόγω της ημέρας με τι άλλο;;;; Λιονταράκια....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.