Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Workshops για τη Δημιουργία Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Υλικού

Mε μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνω τη συνεργασία μου με τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ΖΑΧΑΡΙΑ με σκοπό την πραγματοποίηση μιας σειράς Εργαστηρίων για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών. Ξεκινάμε με τη Δημιουργία Διαδραστικού Υλικού.


 Τα επιμορφωτικά Εργαστήρια “WorkShops  για τη Δημιουργία Εκπαιδευτικού Διαδραστικού Υλικού” αποσκοπούν στην εκμάθηση ψηφιακών εργαλείων από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με σκοπό την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία αλλά και την προβολή του σχολείου στην ευρύτερη κοινότητα.

Στόχος των Εργαστηρίων είναι:

Να μεταδώσουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν το δικό τους διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό.

Να βοηθήσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες  να ενσωματώσουν το διαδραστικό υλικό στην διδασκαλία τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Να ενθαρρύνουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για την βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας.

Μέσα από μία σειρά σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με online εφαρμογές πολυμέσων, με τις οποίες θα μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο. Συγκεκριμένα, θα διδαχθούν σε μορφή εργαστηρίων λογισμικά για τη δημιουργία online παιχνιδιών, διαδραστικών παρουσιάσεων, ψηφιακής αφίσας, παραγωγή τραγουδιού ή ραδιοφωνικού μηνύματος, ταινίας με χρήση animation κ.ά.


Προσδοκώμενα Αποτελέσματα:

Οι επιμορφούμενοι/ες, με το τέλος των Workshops θα έχουν εξασκηθεί στα παρακάτω:

  • Δημιουργία Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών Μάθησης και Αξιολόγησης
  • Δημιουργία Διαδραστικής Αφίσας, Εικονογραφήματος, Εννοιολογικού χάρτη, και Φύλλων Εργασίας για την Τάξη
  • Δημιουργία ταινίας με ενσωμάτωση animation
  • Δημιουργία εκλυστικών διαδραστικών παρουσιάσεων
  • Δημιουργία τραγουδιού & ραδιοφωνικού μηνύματος
  • Εργαλεία προβολής του σχολείου στην ευρύτερη κοινότητα – Διαγωνισμοί

Σε ποιους Απευθύνεται:

  • Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενσωματώσουν διαδραστικό υλικό στην διδασκαλία τους και να βελτιώσουν την μαθησιακή εμπειρία των μαθητών τους.
  • Εκπαιδευτικοί που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για την δημιουργία πιο ελκυστικών και αποτελεσματικών μαθημάτων.
  • Φοιτητές/τριες που θέλουν να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργίας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.
  • Σπουδαστές/στριες που ενδιαφέρονται για καριέρα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Κόστος:

50€ ανά ενότητα (2 τρίωρες συνεδρίες)

ή εναλλακτικά

 250€ το πακέτο των 6 ενοτήτων (πληρωμή σε δόσεις)

Το κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνει τα έξοδα παρακολούθησης του εργαστηρίου, παροχής εγχειριδίου χρήσης σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης από το πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ ΚΔΒΜ 2 ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


Εισηγήτρια: Μαρίνα Ζαχαρία


Η Μαρίνα Ζαχαρία είναι Νηπιαγωγός, με Μάστερ στην Καλλιέργεια Ήπιων & Ψηφιακών Δεξιοτήτων και 22 χρόνια εμπειρίας στην τάξη.

  • Επιλέχθηκε ως μία από τους 50 Κορυφαίους Εκπαιδευτικούς Παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που εποπτεύεται από την UNESCO Global Teacher Prize
  • Είναι βραβευμένη eTwinner, έχοντας κερδίσει με την ομάδα της το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021
  • Βραβευμένη στις Βρυξέλλες ως Κορυφαία Leading Teacher EUCodeWeek 2022 & 2023, για τις δράσεις προγραμματισμού που σχεδίασε.
  • Βραβευμένη με το Gold Education Leaders Award 2023 στην κατηγορία «Ρομποτική & ΑΙ στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»
  • Υπηρετεί ως Scientix & eTwinning Ambassador for Greece.
  • Επιμορφώτρια στα Εργαστήρια eTwinning.


Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων που εξασφαλίζουν μια ζωντανή και διαδραστική εμπειρία, παρόμοια της αίθουσας διδασκαλίας:

Πλήρης Διαδραστικότητα

Επικοινωνία Πρόσωπο προς Πρόσωπο

Αμφίδρομη Υποβολή Ερωτήσεων

Ημέρα Διεξαγωγής 1ης Ενότητας:

    Τρίτη 30 & Τετάρτη 31 Ιουλίου ΩΡΕΣ 18:00-21:00

Διάρκεια: 6 ώρες

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 6 ώρες, κατανεμημένες σε δύο  ημέρες, 2 τρίωρες (180′) διαδικτυακές συναντήσεις με δύο διαλείμματα των 15’.

Περισσότερες Πληροφορίες - εγγραφές: τηλ.2394020040 https://kdbmzacharia.gr/ergasthria/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.