Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο


Μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω ένα παιδαγωγικό παιχνίδι γλώσσας, με αφορμή το δημοσίευμα με τον Αλέξη που τρώει λέξεις. Απλώς σκέφτηκα ότι έπρεπε να το εμπλουτίσουμε λίγο, καθώς πρέπει να προκαλεί το ενδιαφέρον των παιδιών.
Σκέφτηκα να το αφήσω έτσι σαν βάση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευκαιριακά για κάθε project όλη τη χρονιά. Έτσι θα βάλω με χριτς χρατς μικρά στολίδια σε κάθε κουτάκι και κάτι από πάνω ένα θέμα (κανένα ξωτικό μάλλον), το οποίο θα αλλάζει ανά εποχή. Το ίδιο και οι λέξεις.
Οι καρτέλες θα έχουν κάτω την εικόνα και πάνω τη λέξη, ώστε να φαίνονται πάνω από τα κουτιά.


Προς το παρόν μου λείπουν λέξεις από Θ, Ι, Ο και Υ που σχετίζονται με Χριστούγεννα. Βοήθειαααα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.