Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

To Διάστημα από τον ΘΩΜΑ ΜΗΛΑΡΑ

Ο παραπάνω πίνακας είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας στο νηπιαγωγείο, δουλεύοντας το Διάστημα.
Τη διαδικασία περιγράφει ο νηπιαγωγός Θωμάς Μηλαράς:
"  Πήραμε ένα μαύρο κανσον και αρχίσαμε να κάνουμε πιτσιλιές με πινέλο που το είχαμε βουτήξει σε κίτρινη τέμπερα. Το έδειξα μια φορά στα παιδιά και στη συνέχεια τα άφησα να πειραματιστούν.
Αφού τελειώσαμε με αυτή τη φάση πήραμε αλουμινόχαρτο και είπα σε 2 παιδιά να φανταστούν πώς θα το κάναμε με αυτό το υλικό. 

Χθες είχε προηγηθεί δραστηριότητα ανάγνωσης βιβλίου με διαστημόπλοια.
Μόλις κατασκευασαμε και το διαστημόπλοιο ρώτησα τα παιδιά τι άλλο θέλουν να βάλουν πάνω στον πίνακά τους. Και αποφάσισαν να μπει η Γη, η Σελήνη και ένας αστροναύτης....Αυτή είναι με λίγα λόγια η κατασκευή μας..."


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

3 σχόλια:

  1. για σου Μαρινα τα παραμυθια σου διαβαζοντε παντου και οχι μονο με την ευκαιρια της ιστοσελιδας σου τα βλεπουμε και εικονογραφιμενα . Οι κατασκευες ειναι τοσο ωραιες ιδεες .Του χρονου αν συνεχισεις ετσι θα εχουμε ετοιμο υλικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Χαιρομαι που σ΄ εχω φιλη μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ έξυπνη η παραπάνω εργασία!Θα ήταν κακό να ζητούσα κι άλλες όμορφες αναρτήσεις για το θέμα μιας και το δουλεύω κι εγώ για πρώτη φορά φέτος και δεν έχω κατασταλάξει στο πως θα το "στήσω";Πάντως μου δίνεις ωραίες ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράψε και το όνομά σου να ξέρουμε και ποια είσαι... Όσο για το υλικό, δίνω ιδέες και περιμένω κι από εσάς δικές σας. Ηδη ορισμένοι συνάδελφοι όπως βλέπετε έχουν δώσει υλικό. Περιμένω κι από άλλους, ώστε να γίνει αυτή η σελίδα πηγή ανταλλαγής ιδεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.