Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

3,2,1 ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ!!!!!

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
 Έχω φτιάξει καρτέλες με τους αριθμούς από το 1-10 και μία με τον πύραυλο.
Δείχνουμε μία μία τις καρτέλες, τα παιδιά αναγνωρίζουν τον αριθμό και παίρνουν την αντίστοιχη καρτέλα. Τοποθετούν τις καρτέλες στο πάτωμα σύμφωνα με την αντίστροφη μέτρηση της εκτόξευσης.
Τα παιδιά γίνονται αστροναύτες, πατάνε στην καρτέλα του 10 και περπατάνε πάνω στις καρτέλες, μετρώντας αντίστροφα. 
Στο τέλος πηδούν λέγοντας ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δίνουμε τη φωτοτυπία που βλέπετε. 

Τα παιδιά, βλέποντας τις καρτέλες γράφουν ή αντιγράφουν τους αριθμούς, ζωγραφίζουν τον πύραυλο και τέλος κάνουν την εκτόξευση, φυσώντας με το καλαμάκι τη νερομπογιά του χρώματος που επιθυμούν. 
 
Το διασκεδάσαμε και το συνιστούμε!!!


1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.