Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σειρά σας...

Αγαπημένοι μου φίλοι,
Ήρθε επιτέλους η σειρά σας να ανταποδώσετε για όλα αυτά που λέτε  ότι σας αρέσουν και έχετε εφαρμόσει από αυτό το Ιστολόγιο...
Το πρόβλημά μου είναι το παρακάτω:
Στις 11 Οκτώβρη, θα έχουμε την τιμή να επισκεφθεί το σχολείο μας ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίος. Όπως καταλαβαίνετε η τιμή αλλά και το άγχος είναι πολύ μεγάλο. Όπως πάντα, ανέλαβα εγώ να οργανώσω τη γιορτή υποδοχής, η οποία θα γίνει μαζί με το Δημοτικό. Έτσι λοιπόν αναζητώ παραδοσιακά τραγούδια που θα μπορούσα να ενσωματώσω στη γιορτή. Θα θελα να είναι Μικρασιάτικα κατά προτίμηση και με εκπαιδευτικό περιεχόμενο...
Ζητάω πολλά;;;
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ

Προς το παρόν έχω σκεφτεί το "Ντίλι-ντίλι", το "Να το πούμε ένα" της Σαμίου και τη Μαριορίτσα. Όποιος μπορεί παρακαλώ ας βοηθήσει!!!!

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Χαίρομαι πολύ που δημοσιεύεις τις ιδεες σου και πραγματικά είναι όλες καταπληκτικές.Καλή δύναμη και για τη νέα χρονιά.Οσον αφορά στα τραγούδια που ζήτησες καθαρά παιδικά τραγούδια δεν γνωρίζω πολλά,όμως το "καραβι καραβάκι"είναι ένα τραγούδι που αρέσει πολύ στα παιδιά αν και λίγο δύσκολο στην εκμάθηση του.Νομίζω πως βρισκεται στο δισκο της Σαμιου "τα τραγουδια της θαλασσας,ή εικοσιοχτω τραγουδια και θαλασσινοι σκοποι".Αν βρω και κατι αλλο θα στο στειλω.Καλη επιτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως πάρεις κάποιες ιδέες σχετικά με τα τραγούδια της Μικράς Ασίας από εδώ: http://www.studio52.gr/Mikrasim.htm
    Παραδοσιακό είναι και η "τούρνα": http://www.youtube.com/watch?v=ZVIkAeEdM7k
    Εξίσου σημαντική σελίδα είναι η ακόλουθη, όπου μπορείς να ακούσεις και τα τραγούδια (θα σου αρέσει, είμαι σίγουρη):http://thalassa-karadeniz.mylivepage.com/file/1102_%CE%A4%CE%9F_%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%99

    Marielle <3

    Υγ. Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρίνα Καλησπέρα.
    Για αρχή ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας.
    Τώρα όσον αφορά τα Μικρασιάτικα τραγούδια που ψάχνεις να βρεις, μια πολύ καλή επιλογή είναι το καράβι -καραβάκι(απο την Δόμνα Σαμίου),το δούλεψα με τα παιδιά μου και το μάθανε ευχάριστα.
    Επίσης πολύ καλά το "ένα τρεχαντηράκι" απο την χορωδία Τυπάλδου & τον Νταλάρα,το "έχε γειά Παναγιά" απο Δόμνα Σαμίου και τα "δώδεκα ευζωνάκια" απο πολλούς ερμηνευτές όπως Νταλάρας ή Γαϊτάνος ή Αηδονίδης.
    Καλή ευκολία και καλή επιτυχία.
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.