Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 7ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτώβρη: Έναρξη με την επίσκεψη ενός στρατιώτη στην τάξη

Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στο χωριό τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τους στρατιώτες που παραβρέθηκαν κατά τη διάρκεια της λιτανείας. Παρατηρούσαν τη στολή και το όπλο τους και τους γεννήθηκαν διάφορες απορίες. Γυρίζοντας λοιπόν στο σχολείο, μου ζήτησαν να καλέσουμε ένα στρατιώτη. Η επιθυμία τους διαταγή μου... 

Οι ερωτήσεις πολλές:
- Που μένει, αν έχει σπίτι
- Αν φοράει πυτζάμες ή κοιμάται με τη στολή
- Πως είναι τα τανκς
- Αν έχει μαμά
- Πως λένε το όπλο
- Τι θα γίνει αν έχουμε πόλεμο
- Γιατί η στολή του έχει τέτοιο χρώμα

Παρατηρήσαμε ότι στη στολή του επιλοχία είναι γραμμένο το όνομά του και βρήκαμε ποιο παιδί έχει το ίδιο όνομα. Μάθαμε ότι οι στρατιώτες έχουν και σπίτι και οικογένεια, ότι φοράνε πυτζάμες με αρκουδάκια όταν κοιμούνται :), ότι η στολή έχει αυτό το χρώμα της παραλλαγής για να κρύβονται στα βουνά από τον εχθρό, ότι τα τανκς έχουν πόρτα και δε χρειάζεται να ανεβαίνεις από τη σκάλα. Ο επιλοχίας καθησύχασε τα παιδιά ότι θα προστατεύσει το σχολείο μας αν γίνει πόλεμος και τους περιέγραψε πώς ζούνε κατά τη διάρκεια της άσκησης (τι τρώνε, που μένουν κλπ).
Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη έναρξη για την επέτειο του ΟΧΙ...

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας.