Χίλια καλωσορίσατε φίλοι μου αγαπημένοι. Λέγομαι Μαρίνα Ζαχαρία, είμαι νηπιαγωγός και με χαρά σας υποδέχομαι στο διαδικτυακό μου φτωχικό.
Το Ιστολόγιό μου απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και προτείνει ιδέες και εκπαιδευτικές δράσεις. Oι δημοσιεύσεις μας αποτελούν πρωτογενές υλικό, το οποίο έχουμε εφαρμόσει στις τάξεις του νηπιαγωγείου.
Το Περί...Νηπιαγωγών αισίως διανύει τον 11ο του χρόνο στο διαδίκτυο. Όταν ξεκινήσαμε το 2010, τα ιστολόγια για νηπιαγωγούς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα απλά ελπίζουμε να αποτελούμε κι εμείς ένα φωτεινό αστέρι στο διαδικτυακό μικρόκοσμο.

Αν έχετε υλικό προς δημοσίευση στείλτε μου e-mail nipiagogoi@gmail.com

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ! ! !

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

To δώρο που κάναμε στον Πατριάρχη



«Χίλια Καλωσορίσατε, Χίλια και δυο χιλιάδες
Ο Κάμπος με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες»

Eίχαμε την ευλογία να υπηρετούμε στο σχολείο της Όσσας τη φετινή σχολική χρονιά. Μια δύσκολη χρονιά, όπου  το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό μας κινδυνεύουν λόγω των συγχωνεύσεων με κατάργηση. Μια χρονιά όμως που το χωριό μας ευλογήθηκε διπλά. Αρχικά με την ανεύρεση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Κυράννης και έπειτα με την επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου στην Όσσα και στο σχολείο μας.

Θεωρήσαμε μεγάλη τιμή για εμάς  να ετοιμάσουμε μια γιορτή υποδοχής. Αποφασίσαμε με τα παιδιά να οργανώσουμε μια γιορτή, με παραδοσιακά τραγούδια και δρώμενα από τη Μικρά Ασία, για να γνωρίσουμε έτσι και τα ήθη και έθιμα του τόπου του Πατριάρχη. Η χαρά μας μεγάλη, οι πρόβες πολλές, η αγωνία απερίγραπτη. Η μεγάλη ημέρα είχε φθάσει. Τραγουδήσαμε παιδικά παραδοσιακά τραγούδια άγνωστα σε πολλούς, πολύ σημαντικής παιδαγωγικής αξίας ωστόσο. Κι αυτό  αναγνωρίστηκε και από τον Παναγιώτατο, ο οποίος μας δήλωσε ότι απόλαυσε τη γιορτή μας και μας ζήτησε τα τραγούδια για να τα δώσει στα σχολεία τα οποία εποπτεύει το Πατριαρχείο. 

Στο τέλος της γιορτής τα παιδιά παρέδωσαν στον Παναγιώτατο ένα ξύλινο σπιτάκι, το οποίο φιλοτέχνησαν μόνα τους, και το στόλισαν με τις παιδικές  τους φιγούρες. 

Η ιδέα ήταν ενός  μικρού μαθητή του νηπιαγωγείου, ο οποίος είπε ότι αυτό το σπιτάκι θα είναι το σχολείο μας, και έτσι, αφού το δώσουμε στον Πατριάρχη, δε θα μας ξεχάσει και δεν θα αφήσει το σχολείο μας να κλείσει. Αυτό μας το υποσχέθηκε και ο Παναγιώτατος κατά την συζήτησή του μαζί μας… Ας ελπίσουμε να αξιωθούμε και πάλι τέτοιας μεγάλης τιμής και ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ’ ευχήν για το μεγάλης ιστορικότητας Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο μας.

Μαρίνα Ζαχαρία
Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Όσσας


2 σχόλια:

  1. Σας εύχομαι ολόψυχα να μη κλείσει το σχολείο σας και να γεμίσει από παιδιά!Μπράβο σας για τη δουλειά και τη προσπάθεια που κάνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειλικρινά συνάδελφε, εξαιρετική η δουλειά που κάνεις...το μεράκι και η χαρά της δημιουργίας πηγάζουν μέσα από τη δουλειά σου!εύχομαι να μην καταργηθεί το σχολείο σας, να συνεχίσει να λειτουργεί..βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση στην εκπαίδευση με σχολεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται, εκπαιδευτικους που λείπουν από τις τάξεις, το μερακι πλέον εχει δώσει τη θέση του στο άγχος, την ανασφάλεια που προκαλει η αβεβαιότητα για το παρόν, για το αν θα υπαρξει τελικά μέλλον και το διδακτικό σου έργο είναι φάρος ελπίδας για εμάς..μεσα στο γενικότερο αλλαλούμ που επικρατεί.συνέχισε να είσαι το ίδιο "πορωμένη" με τη δουλειά σου, τις νέες τεχνολογίες, παρατήρησα ότι τις αξιοποιείς πολύ όμορφα και εύστοχα,μπράβο σου!!
    μια συνάδελφος από τη μακρινή Αλεξανδρούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας.